Un bărbat din Australia UIMEȘTE lumea medicală: "Este UNIC!" Cum s-a vindecat de COVID, deși nu avea nicio șansă. Este "unicornul imunologic"
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Lumea medicală este uimită de cazul unui bărbat care s-a vindecat miraculos de coronavirus, deși nimeni nu-i dădea prea multe șanse de supraviețuire. 

La un laborator de înaltă securitate din Sydney, unde un grup select de cercetători se străduiește să lucreze cu probe de sânge și tampoane care conțin Covid-19, virologul Stuart Turville a găsit un unicorn.

„Un unicorn imunologic frumos”, a spus Turville, profesor asociat la Institutul Kirby de la Universitatea din New South Wales.

„L-am găsit când analizam eșantioane de la banca de sânge a Crucii Roșii, de la persoane care au avut Covid. Și a avut cel mai uimitor răspuns la Covid pe care l-am văzut vreodată.”, a precizat Turville.

Unicornul este un tată în vârstă de 50 de ani, pe nume Damian, din Australia, care a dezvoltat simptome ale Covid-19 în martie. Simptomele sale erau suficient de severe pentru a-l duce la secția ATI a spitalului, dar după ce i s-a administrat oxigen, a fost trimis acasă în aceeași zi. În mod bizar, când a fost testat PCR pentru SARS-COV-2, laboratorul a continuat să dea un rezultat negativ pentru Covid-19.

„Când l-au diagnosticat inițial, nu au putut găsi virus în zona sa nazofaringiană.”, a declarat Turville pentru The Guardian Australia.

„Așa că au continuat să-l tamponeze și să-l tamponeze, dar nu l-au găsit (n.r. - virusul). El le-a continuat să le spună: „Uite, sunt bolnav, fiul meu îl are, trebuie să îl am și eu”. 

Majoritatea persoanelor care au Covid-19 dezvoltă un răspuns imun decent. "Dar răspunsul acestui tip este de 100 până la 1.000 de ori mai mare decât acesta", a spus Turville.

De obicei, pacienții care prezintă un răspuns imun scăzut la Covid-19 ajung într-o secție de terapie intensivă. La mulți dintre acești pacienți grav bolnavi, sistemul imunitar reacționează excesiv în ceea ce se numește o „furtună de citokine”. Citokinele sunt proteine ​​care pot declanșa un răspuns inflamator atât de agresiv încât nu numai că celulele virusului sunt atacate, ci și celulele din vasele de sânge, ale tractului urinar, ale organelor și vaselor de sânge sunt distruse, ducând la insuficiența organelor și uneori la moarte. Din anumite motive, răspunsul lui Damian, deși puternic, nu a provocat o furtună atât de agresivă.

Răspunsul imun al lui Damian nu numai că durează, dar nu a slăbit mult în timp, oferind o protecție continuă puternică împotriva virusului, ceea ce îl face atât de unic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel