Data publicării:

Un bărbat de 70 de ani, în stare gravă după ce a fost atacat de un roi de albine

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Un francez de 70 de ani se afla marţi în stare gravă după ce a fost atacat de un roi de albine în timp ce se plimba pe raza unei localităţi din departamentul Haute-Loire, în centrul Franţei, au anunţat surse din cadrul departamentului de pompieri, potrivit AFP. 

Bărbatul şi femeia de 52 de ani care îl însoţea au alertat echipele de prim-ajutor în a doua parte a dimineţii de marţi după ce au fost atacaţi de un roi de albine agresive. Cei doi au fost transportaţi de urgenţă spre unitatea spitalicească din Puy-en-Velay, au precizat paramedicii pentru AFP, confirmând o informaţie apărută în presa locală. Bărbatul a fost înţepat de mai multe sute de ori pe tot corpul şi în cavitatea bucală. 'Când au sosit la faţa locului, pompierii au fost întâmpinaţi de un roi de albine agresive. Acestea acopereau în întregime corpul bărbatului şi parţial pe cel al femeii, ceea ce a făcut ca evacuarea acestora din zonă să fie o operaţiunea delicată, periculoasă, aproape imposibilă, au precizat pompierii. Aceştia au fost ajutaţi de un apicultor care recolta miere din stupi aflaţi în vecinătate şi care a afumat aceste insecte din ordinul himenopterelor.

Interiorul vehiculului care a transportat victimele, pe corpul cărora se mai aflat încă insecte, a fost de asemenea afumat pentru a permite paramedicilor să acorde primul ajutor. Şase dintre cei 20 de pompieri care au intervenit la locul incidentului s-au ales de asemenea cu zeci de înţepături de albine. Unul dintre aceştia a leşinat, dar nu a fost transportat la spital, potrivit AFP. 'N-am mai văzut niciodată ceva asemănător. Victimele au trecut prin locul nepotrivit, la timpul nepotrivit', au subliniat paramedicii, care au estimat că procesul recoltării mierii şi vremea furtunoasă s-ar putea număra printre factorii care au declanşat acest atac colectiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel