Un bărbat de 50 de ani a încercat să treacă frontiera la Giurgiu cu un minor ascuns în portbagaj
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Un bărbat în vârstă de 50 de ani, cetățean german cu rădăcini turcești, este sub investigația autorităților de frontieră, în urma tentativei sale de a aduce în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, un copil în vârstă de doi ani, pe care îl ascundea printre bagaje, în portbagajul mașinii.  

"În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean german de origine turcă, în vârstă de 50 de ani, la volanul unui autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în Germania. Împreună cu şoferul mai călătoreau, ca pasageri, un alt adult, cetăţean turc şi doi minori, cetăţeni germani. Cu ocazia controlului de frontieră, în portbagajul autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns sub bagaje, un copil în vârstă de doi ani. Cu privire la cele constatate, conducătorul autoturismului a prezentat paşaportul minorului, a declarat că acesta este nepotul său şi intenţiona să se deplaseze cu el în Germania, iar pentru că minorul nu deţinea viză de intrare pe teritoriul Uniunii Europene, l-a ascuns în portbagaj', se arată într-un comunicat de presă, emis miercuri, de ITPF Giurgiu.

Având în vedere aspectele constatate, în baza Protocolului româno-bulgar, cei în cauză au fost preluaţi de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel