Un bărbat caută de 8 ani la groapa de gunoi un portofel cu Bitcoini în valoare de 360 de milioane de dolari / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un bărbat caută de 8 ani la groapa de gunoi un portofel cu Bitcoini în valoare de 360 de milioane de dolari  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un bărbat caută de 8 ani la groapa de gunoi un portofel cu Bitcoini în valoare de 360 de milioane de dolari / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un bărbat din Țara Galilor caută de mai bine de opt ani un portofel cu Bitcoin.

Un bărbat caută, de opt ani, într-o groapă de gunoi, un portofel Bitcoin pierdut, care are acum o valoare de 357 de milioane de dolari. James Howells a aruncat hard disk-ul în timp ce făcea curat. Obiectul a ajuns la groapa de gunoi din orașul Newport din Țara Galilor.

Howells a început să caute disperat hard disk-ul și nu a renunțat nici după opt ani. Britanicul, în vârstă de 36 de ani, a început să colecţioneze bitcoin în 2009, când criptomoneda nu valora mai nimic. Ca un ultim efort, el a recrutat mai mulți rezidenți din oraș pentru a-l ajuta în căutările sale.

Acesta le-a promis milioane de dolari dacă vor găsi comoara. Totuşi, șansele ca obiectul să fie găsit după atâția ani sunt minime, mai ales că autoritățile locale refuză să lase voluntarii să i se alăture, scrie Publika.

Suedia cere interzicerea minării criptomonedelor în Europa. Foloseşte curent cât pentru 200.000 de gospodării

Autorităţile din Suedia vor ca minarea de criptomonede să fie interzisă la nivel european, pe motiv că astfel de acţiuni ar folosi extrem de multă energie electrică. 

Astfel, spun suedezii, minarea de criptomonede în ţara lor consumă curent cât pentru 200.000 de gospodării, scrie pcgamer.com.

Preţurile energiei electrice în Suedia sunt încă rezonabile, mai ales datorită investiţiilor în energia regenerabilă, iar acesta este unul dintre motivele pentru care numărul celor care minează criptomonede este crescut. Autorităţile se aşteaptă la o creştere a acestor activităţi, după ce China a declarat criptomonedele ilegale, mai scrie sursa citată. 

El Salvador intenționează să construiască un oraș Bitcoin la baza unui vulcan, criptomoneda fiind folosită pentru a finanța proiectul, a anunțat președintele țării, citat de BBC.

Orașul va fi circular, de forma unei monede mari și va fi construit în regiunea sud-estică La Unión, a declarat președintele Nayib Bukele, transmite Mediafax. Amplasamentul va profita de energia geotermală a vulcanului Conchagua pentru a alimenta mineritul bitcoin, a adăugat el (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel