Un bărbat care a vrut să se răzbune pe o bătrână care vindea flori a primit lecția vieții lui. Ce a urmat după ”Scorpie, din cauza ta am scăpat berea”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Un tânăr cumpără flori de la bătrâna care și-a apărat munca
Un tânăr cumpără flori de la bătrâna care și-a apărat munca
Un bărbat recalcitrant a primit o lecție pe care sigur nu o va uita curând. Totul s-a întâmplat în fața prietenilor lui.

”Voi scrie azi despre un episod trăit acum seară, după ora 22 când alergam nebună prin oraș de la un non stop la altul în speranța de a găsi o chestie musai necesară pt acum seară. Așa am văzut ce lume mișună pe străzi la ora asta în diverse zone ale orașului și, mărturisesc sincer, că mi-a fost destul de frică când în zona magazinului Maramureșul la un astfel de butic am simțit că mi-e ultima speranță, dar zona era împânzită de bărbați. Mi-am parcat mașina, în stilu-mi specific aiurea și neregulamentar în speranța că revin iute. M-am apropiat de grupul ce stătea la o coadă impresionantă în stradă și am stat cuminte la rând. Între timp, cu ochi vigilenți, scrutam apropierile.

Alăturat, o bătrână trecută de 80 de ani vindea flori. Primul meu gând a fost: doamne, ce nevoi o împing să stea la ora asta în stradă? I-am privit florile: gălețile îi erau pline, semn că nu a fost o zi norocoasă. Mii de întrebări m-au inundat: ce pensie o fi având? Cu ce va merge acasă ? Ce face dacă florile ei de grădina se usca până a două zi?

”Scorpie ce ești, din cauza ta am scăpat berea”

Deodată un mare BLUFFF mă trezește din meditație: un nenorocit de om de vreo 30 ani scapă un bax cu bere în față bătrânei. Îl aud șuierând draconic printre dinți: SCORPIE CE EȘTI, DIN CAUZA TA AM SCĂPAT BEREA! Lumea stă, asistă, privește tace. Își ia alt bax, cu bere, se duce în fața bătrânei, calcă cioburile în picioare. Bătrână se ia de cap. Lumea privește și tace. Nebunul beat își face numărul până la capăt: smulge din găleata bătrânei un buchet cu dalii albe și urlă: astea îs pentru că am spart berea din cauza scorpiei.

Lumea privește și tace. Nu și bătrâna, care s-a ridicat de pe scaun și cu picioarele îndoite de artrită îl apucă de haină și strigă disperată: dă-mi florile-napoi! Oameni buni, mi-a luat florile! Lumea privea înmărmurită la curajul femeii. Un domn a strigat: lăsați-l doamna, va plătesc eu florile! Dar bătrâna nu voia bani nemunciți. Deodată, un tânăr, îl apucă pe bețivul așteptat de o dubă de alți bețivi probabil de mânecă și pe un ton autoritar îi spune: dă florile femeii înapoi! Ca la un semnal au sărit toți tinerii pe el. Nu le-a fost frică de cei din duba din imagine. L-au pus să curețe cioburile, să plătească florile făcute praf și nu i-au dat voie să plece până nu l-au predat poliției. Deși eram parcată neregulamentar, vă mărturisesc că a fost prima dată când m-am bucurat când am văzut mașina poliției că vine! În semn de solidaritate cu bătrâna, tinerii au început să îi cumpere florile (precum cel din imagine). Bătrână mi-a dat o lecție de curaj! Și încă ceva: asta seară am văzut că băieții tatuați sunt de fapt băieți buni!” a scris o internaută pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel