Un bărbat care a strigat „Allahu Akbar” după ce i s-a cerut să-și pună masca de protecție, împușcat de poliția din Paris
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un bărbat care a strigat „Allahu Akbar” după ce i s-a cerut să-și pună masca de protecție, împușcat de poliția din Paris / Foto: Pixabay
Un bărbat care a strigat „Allahu Akbar” după ce i s-a cerut să-și pună masca de protecție, împușcat de poliția din Paris / Foto: Pixabay
Un bărbat care a strigat „Allahu Akbar” după ce i s-a cerut să-și pună masca de protecției a fost împușcat de poliția din Paris. 

Incident șocant într-o gară din Paris. Un bărbat care a strigat ”Allahu Akbar” după ce i s-a cerut să-și pună masca de protecției a fost împușcat de poliție, scrie Realitatea.net.

Potrivit presei locale, bărbatul ar fi scos un cuțit și ar fi strigat ”Allahu Akbar, Franța este condusă de Statul Islamic” când a fost abordat de ofițerii de securitate deoarece nu purta masca de protecție, una dintre măsurile sanitare obligatorii în Franța.

Bărbatul ar fi a refuzat însă să se conformeze și i-ar fi amenințat pe polițiștii feroviari cu un cuțit. Oamenii legii l-au împușcat, iar individul a fost rănit grav. Incidentul s-a petrecut în gara Saint Lazare din Paris. Procurorii au deschis o anchetă pentru tentativă de omor și promovare a terorismului.

Incident terorist în Franța. Polițistă înjunghiată în gât. Macron: Nu vom ceda nimic

În luna aprilie a acestui an o polițistă a fost ucisă în fața unui sediu de poliție din apropiere de Paris, Franța. Autoritățile au catalogat incidentul ca fiind unul terorist. Parchetul antiterorist a lansat o anchetă atunci.

Ofițerul de poliție înarmat, în vârstă de 48 de ani, a fost înjunghiat în gât. Atacatorul în vârstă de 36 de ani, care ar fi venit în Franța din Tunisia în urmă cu câțiva ani, a fost împușcat și mai târziu a murit în spital. Surse apropiate anchetei au declarat că autorul atacului comis în faţa unui comisariat de poliţie din Rambouillet a strigat 'Allah Akbar!' în momentul înjunghierii victimei, o poliţistă în vârstă de 48 de ani, au indicat surse apropiate anchetei, relatează Agerpres. 

În lupta angajată contra terorismului islamist, nu vom ceda nimic, a scris preşedintele francez Emmanuel Macron pe Twitter. Ea era poliţistă. Stéphanie a fost ucisă în comisariatul său din Rambouillet, în ţinuturile deja mortale din Yvelines, a adăugat şeful statului francez, făcând o aluzie la asasinarea profesorului Samuel Paty în 2020 şi a doi poliţişti în iunie 2016 în acelaşi departament din regiunea pariziană. La rândul său, premierul Jean Castex a afirmat că Republica şi-a pierdut pe una din eroinele sale cotidiene, într-un gest barbar şi de o infinită laşitate. Vezi continuarea știrii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel