Un bărbat, amendat 12.000 de lei după ce și-a abandonat câinele la o mănăstire
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un bărbat, amendat 12.000 de lei după ce și-a abandonat câinele / Foto: Pixabay
Un bărbat, amendat 12.000 de lei după ce și-a abandonat câinele / Foto: Pixabay
Un bărbat a fost amendat 12.000 de lei după ce și-a abandonat câinele în zona Mănăstirii Căldărușani.

Un bărbat a fost amendat cu 12.000 de lei după ce și-a abandonat câinele în zona Mănăstirii Căldărușani, comuna Gruiu, județul Ilfov, transmite Agerpres. Polițiștii au fost în teren să caute câinele, dar nu l-au găsit.

„O doamnă ne-a scris pe Facebook, în data de 3 iunie, că un bărbat a oprit mașina, undeva în zona Mănăstirii Căldărușani, comuna Gruiu, a deschis portbagajul, a scos un câine din sac și i-a dat drumul. Femeia a încercat să-i explice că fapta lui înseamnă abandon, dar lui nu i-a păsat. Noi am trimis imediat fotografiile primite Biroului Protecția Animalelor din cadrul IPJ Ilfov. Doamna care a văzut totul a dat declarație la poliție”, relatează Protecția Animalelor din CJ Ilfov.

"Rețineți: abandonul animalelor se pedepsește cu amendă de până la 12.000 de lei"



Potrivit sursei citate, bărbatul a fost amendat cu suma maximă prevăzută de lege, respectiv 12.000 de lei.

„Polițiștii au fost în teren să caute câinele, dar nu l-au găsit. Din cauza traumei s-a speriat și a fugit. Mulțumim enorm poliției pentru implicare! Am colaborat foarte bine în acest caz. Și ne-am mișcat repede. Și, de asemenea, mulțumim enorm doamnei care ne-a scris. Nu trebuie să rămânem indiferenți! Rețineți: abandonul animalelor se pedepsește cu amendă de până la 12.000 de lei. Niciodată nu vom scăpa de problema animalelor de pe străzi, dacă vom continua să aruncăm suflete la margine de drum. Legea e lege pentru toată lumea”, se mai arată în comunicarea citată.

Amendă uriașă pentru o femeie care nu şi-a sterilizat câinele, în București

O din București a fost amendată cu 5.000 de lei pentru faptul că nu şi-a sterilizat câinele, a informat anterior Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti într-o postare pe Facebook. Totodată, alți 20 de proprietari de animale de companie din zona cartierelor Industriilor, Andronache şi Colentina au fost sancţionaţi contravenţional şi somaţi să intre în legalitate, ca urmare a faptului că nu şi-au sterilizat animalele. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii locali au depistat 21 de proprietari de animale de companie care au fost sancționați.

"Cea mai aspră sancţiune a fost în valoare de 5.000 de lei şi a fost aplicată unei femei în vârstă de 39 de ani. Aceasta deţine o căţeluşă de rasă comună, nesterilizată, fără carnet de sănătate şi microcip. Iar, de aproape o lună de zile are şi patru pui despre care recunoaşte că nu s-a hotărât ce să facă cu ei. Cu ocazia întocmirii procesului verbal, T.A. a declarat că nu cunoaşte legea referitoare la obligativitatea sterilizării animalelor de companie şi că analizează posibilitatea contestării în instanţă a sancţiunii pe motiv că amenda este prea mare.

Potrivit O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, deţinătorii de câini din rase comune sau metişi au obligaţia sterilizării acestora. Nerespectarea acestei prevederi legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.", se arată în postarea Poliției Locale a Municipiului București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel