Un bărbat a stat 35 de ani în comă. Când s-a trezit, nu știa ce este Internetul sau o telecomandă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un bărbat a stat 35 de ani în comă. Când s-a trezit nu știa ce este internetul sau ce este o telecomandă / Foto: Pixabay
Un bărbat a stat 35 de ani în comă. Când s-a trezit nu știa ce este internetul sau ce este o telecomandă / Foto: Pixabay
Un bărbat din Spania a stat 35 de ani în comă.

Manel Monteagudo, un bărbat din Spania, a intrat în comă în anul 1979, după ce a căzut de la înălțime, pe nava comercială germană pe care lucra. Bărbatul avea doar 23 de ani atunci, scrie El Mundo. El început să lucreze ca marinar la vârsta de 14 ani și visa să aibă succes în acest domeniu. Totuși, la data de 28 februarie 1979, în ziua în care a împlinit 23 de ani, el a căzut de la o înălțime de 6 metri, lovindu-se la cap și intrând în comă.

Inițial, a stat internat în mai multe spitale, dar ulterior a fost luat acasă de către iubita sa, în prezent soția sa. Aceasta a avut grijă de bărbat ani la rând. Femeia a sperat în tot acest timp că va veni ziua în care acesta se va trezi.

”I-au spus soției mele că în orice zi puteam să mă trezesc sau să mor. Cheagul pe care îl aveam în cap și pe care îl am în continuare, nu a putut fi îndepărtat, pentru că se află într-o zonă foarte riscantă”, a declarat bărbatul.

Marea dorință a femeii s-a îndeplinit, după 35 de ani. Manel Monteagudo a deschis ochii pe 15 octombrie 2014, la vârsta de 58 de ani.

”Prima mea impresie a fost că accidentul s-a petrecut cu o zi înainte. În niciun moment nu am conștientizat că sunt în Spania”, a dezvăluit el.

Care a fost reacția bărbatului atunci când s-a văzut în oglindă

Primul om pe care l-a văzut a fost Conchi, soția sa. 

”Pentru mine era iubita mea. Nu știam că era deja soția mea. Imediat ce i-am văzut fața, am recunoscut-o. Dar am fost șocat să văd că avea părut foarte încărunțit”, a afirmat bărbatul.

Spaniolul a povestit că atunci când și-a văzut imaginea în oglindă a exclamat: ”Nu, acesta nu sunt eu! Acesta este un bătrân! Eu am 23 de ani”.

Bărbatul nu știa ce este Internetul sau telecomanda

Ulterior, Manel Monteagudo a aflat că locuia în alt oraș, într-o altă casă și că era căsătorit cu cea pe care o credea încă iubita lui. În perioada în care acesta se afla în comă, Conchi a adus un preot care a le-a unit destinele.

”Nu regret absolut nimic, pentru că nu-mi amintesc nimic... Singurul lucru pe care îl regret este moartea tatălui meu. Când m-am trezit, el murise deja și a fost șocant pentru mine, m-a întristat”, a povestit Manel.

Atunci când s-a trezit din comă, Manel Monteagudo nu știa că există internet. De asemenea, el nu știa ce este o telecomandă. El încearcă și în ziua de astăzi să se obișnuiască cu tehnologia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel