Un bărbat a primit 2 doze de vaccin COVID-19 în aceeași zi. Ce a pățit
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 10 Martie 2021, 21:56
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Un bărbat a primit din greșeală două doze de vaccin împotriva coronavirusului în aceeași zi.

S-a întâmplat în SUA. Un bărbat de 91 de ani din statul american Ohio a intrat în șoc și se recuperează în spital după ce a fost vaccinat anti-Covid de două ori în aceeași zi, scrie ABC7

Victor Smith a fost vaccinat cu prima doză de ser Moderna pe 22 ianuarie, însă apoi a început să se simtă obosit, un efect secundar cunoscut al vaccinului. Bărbatul a fost transportat la spital, iar după câteva zile a fost transferat la o clinică de recuperare din Hamilton, asta pentru că are și o vârstă înaintată. Era programat pentru a doua doză de vaccin pentru 25 februarie. Angajații clinicii l-au transportat la un centru de vaccinare unde a fost inocolat, doar că fix în aceeași zi se efectuau vaccinări și în cadrul centrul de reabilitare.

Din cauza unei confuzii de nume, Victor Smith a mai primit un vaccin la clinică, la doar 4 ore de la cealaltă injecție. În mod normal, în cazul vaccinului Moderna, cele două doze se administrează la o distanță de 21 de zile. În acest caz, bărbatul a primit în total 3 doze de ser. Deși inițial a intrat în șoc și a fost transportat de urgență la spital, acum bătrânul se recuperează. În urma acestei confuzii, autoritățile au deschis o anchetă pentru a-i pedepsi pe cei vinovați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?