Data actualizării:
Data publicării:

Un bărbat a aruncat la GUNOI 357 de milioane de dolari, în Bitcoin. Ce a urmat e ULUITOR

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Un bărbat a aruncat la gunoi 357 de milioane de dolari, în Bitcoin. Cum a fost posibil și ce spune el.

Un bărbat din Marea Britanie și-a aruncat la gunoi vechiul hard disk al computerului, fără să știe la acea vreme că avea acolo un portofel electronic cu 7.500 de Bitcoin pe el. 

Totul s-a întâmplat în anul 2013 și se întâmpla în Țara Galilor. 

La acea vreme, cei 7.500 de Bitcoin pe care i-a aruncat valorau 500.000 de lire sterline, adică 665.000 de dolari, însă acum ar valora 357 de milioane de dolari.

Odată ce și-a dat seama, bărbatul a început o căutare disperată a hard disk-ului.

În ultimii ani, James Howells s-a târât printre mormane de gunoaie în căutarea acelui hard.

"A spus că gunoaiele de acum trei sau patru luni ar fi la aproximativ 2 metri mai jos"

"Am vorbit cu unul dintre tipii de acolo, i-am explicat situația. Și chiar m-a dus cu camionul lui până unde este depozitul de gunoi, șanțul actual la care lucrează. Este cam de dimensiunea unui teren de fotbal. Și a spus că gunoaiele de acum trei sau patru luni ar fi la aproximativ 2 metri mai jos.

Sunt în punctul în care fie râd din cauza asta, fie plâng din cauza asta. De ce nu sunt acum acolo, cu o lopată? Cred că sunt doar resemnat că nu o să-l pot găsi niciodată", a spus James Howells, într-un interviu pentru The Guardian.

După acea conversație, Howells aproape că s-a resemnat cu faptul că averea lui nu va fi găsită niciodată, însă la scurt timp după, a continuat căutarea și încă crede că există speranță.

Mai mult, în speranța că-l va găsi cândva, el a rectrutat vecini și localnici ai orașului în care locuiește pentru a-l ajuta și le-a promis o recompensă. 

Invocând daunele ecologice provocate de căutarea prin gunoiul îngropat, lipsa unui permis pe teren și incertitudinea că hard disk-ul chiar se află acolo, consiliul din Newport nu va permite nimănui să sape în movilele de gunoi, potrivit CNBC.

Bitcoin scade aproape de minimul din 2022. Scădere de 5.6%

 

Bitcoin a scăzut sâmbătă la ora 18:10 GMT cu 5,6%, până la 34.448,94 dolari, pierzând 1.878,27 dolari față de închiderea precedentă, relatează Reuters.

Bitcoin, cea mai mare și cea mai cunoscută criptomonedă din lume, a crescut cu 1,8% de la minimul anului, de 34.000 de dolari, înregistrat pe 22 ianuarie.

Ether, moneda legată de rețeaua blockchain ethereum, a scăzut sâmbătă cu 8,4%, la 2.352,72 dolari, pierzând 189,64 dolari față de închiderea anterioară, relatează Mediafax.

Vezi mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel