Un avion care atinge 20.800 de km la oră, testat de armata americană
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
avion incredibil
avion incredibil

Un avion fără pilot care poate zbura cu o viteză uluitoare, de 20 de ori viteza sunetului, a fost testat miercuri la baza Air Force din California.

Modelul Falcon HTV-2 este un avion în formă de săgeată care se lansează pe o rachetă de care se separă ulterior, pentru a atinge apoi viteza supersonică de 13.000 de mile pe oră (circa 20.800 de kilometri pe oră) prin atmosfera terestră, potrivit foxnews.com. Pentru a înţelege mai bine viteza cu care zboară acest avion, ei bine, aparatul parcurge distanţa de la New York la Los Angeles în mai puţin de 12 minute, informează Realitatea.

Miercuri, avionul a efectuat al doilea test de zbor. De la primul zbor, inginerii au făcut mai multe îmbunătăţiri avionului. Inginerii au ajustat centrul de greutate al avionului, au micşorat unghiul vârfului de atac şi se vor folosi de sistemul de control al reacţiei, de la bordul aeronavei, ca să mărească aripile vehiculului pentru a-i menţine echilibrul în timpul zborului.

Prin acest proiect, se urmăreşte îmbunătăţirea echipamentelor din armata americană, asftel încât soldaţii să poată ajunge în foarte scurt timp la orice destinaţie.

Citeşte şi:

Armata SUA a pierdut contactul cu HTV-2, avionul hipersonic care poate zbura 21.000 de kilometri pe oră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel