Un astronom prezice când vor călători oamenii pe Marte
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik / vecstock
Sursa Foto: FreePik / vecstock
Astronomul David Whitehouse are mari speranțe că această zi ar putea fi la doar câteva decenii distanță.  

Marte a fost o sursă de curiozitate timp de decenii, fără a fi stabilit un termen limită pentru momentul în care oamenii ar putea ajunge pe planeta roșie.

Dar astronomul David Whitehouse are mari speranțe că această zi ar putea fi la doar câteva decenii distanță.

Whitehouse a estimat că oamenii vor călători pe Marte în anii 2040, predicția sa mizând pe succesul viitoarelor explorări pe Lună.

El a spus că el crede că va duce la o mai bună înțelegere a modului în care se poate supraviețui călătoriei de un an spre Marte.

NASA plănuia să lanseze miercuri dimineață, la primele ore ale dimineții, modulul lunar Odysseus pentru a cerceta partea întunecată a Lunii, dar a fost amânat pentru joi din cauza temperaturilor anormale ale metanului.

Astronomii cred că regiunea sudică a Lunii conține miliarde de litri de gheață, ceea ce reprezintă o resursă valoroasă pentru călătoriile spațiale, deoarece, având gheață, astronauții vor avea oxigen de respirat și apă de băut.

Astronomii "nu știu cum să se mențină în viață în spațiul cosmic într-o călătorie atât de lungă"

"Deci, a merge pe Lună are o valoare în sine", a declarat Whitehouse pentru Sky News, adăugând: "Dar există gheață pe Marte, așa că ceea ce înveți pe Lună, poți să aplic pe Marte".

"Problema este că Luna este la trei zile distanță și este relativ simplu să ajungi acolo. Pe Marte, călătoria este marea frontieră, deoarece va dura aproape un an pentru a ajunge acolo", mai spune Whitehouse.

El a estimat că va fi nevoie de cel puțin 15 sau 20 de ani până când astronauții vor putea călători pe Marte, plasând data expediției în anii 2040.

Durata călătoriei spre Marte este o preocupare majoră, a spus Whitehouse, deoarece astronomii "nu știu cum să se mențină în viață în spațiul cosmic într-o călătorie atât de lungă".

Din punct de vedere istoric, călătoriile în spațiu au durat cel mult câteva zile, șederea medie pe Stația Spațială durând aproximativ șase luni, dar există încă puține informații despre cum ar afecta corpul uman o călătorie de un an în spațiu, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel