Un aperitiv simplu din ardei grași: o rețetă ușoară, dar atât de gustoasă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Un aperitiv simplu din ardei grași - o rețetă ușoară, dar atât de gustoasă. Sursa - Pexels
Un aperitiv simplu din ardei grași - o rețetă ușoară, dar atât de gustoasă. Sursa - Pexels
Puteți prepara această rețetă zi de zi: nu este scumpă, dar este foarte gustoasă, sățioasă și rapidă.  

În mod ideal, va trebui să pregătiți și un sos simplu, cu care gustul ardeilor se va dezvălui 100%.

Ingrediente: 

ardei grași (galbeni sau roșii) - 12 bucăți,
ulei - 30 ml (de floarea soarelui sau măsline),
sare - ½ linguriță.
unt - 10 grame.


Pentru sos:

smântână - 300 grame,
mărar - 1 mănunchi,
usturoi - 2 căței,
ulei - 30 ml,
sare, piper, condimente - după gust.


Preparare 

Ardeii trebuie spălați, uscați, așezați într-o tavă de copt și străpunși cu o furculiță în mai multe locuri. Lăsați cozile ardeilor, deoarece nu este nevoie să-i curățăm. Se toarnă mult ulei și sare deasupra ardeilor.

Unele gospodine „asezonează” carnea tocată cu scorțișoară: transformă o mâncare banală într-o capodoperă culinară

Apoi dăți tava cu ardei în cuptorul preîncălzit și îi coaceți circa 45 de minute, la 200 de grade.

În timp ce ardeii se coc, pregătiți sosul: adăugați mărarul tocat fin, usturoiul pisat și uleiul în smântână. Nu uitați să puneți sare și piper după gust. Amestecați bine sosul. 

Apoi, puneți ardeii pe o farfurie, ungeți-i cu unt și stropiți-i cu condimentele preferate după gust. Serviți ardeii cu sosul pregătit. Sunt delicioși. Poftă bună!

BONUS. Dovlecel copt cu piept de pui: un preparat delicios pentru un prânz în familie

Acest fel de mâncare este ieftin și ușor de preparat, iar familia ta îl va iubi și își va diversifica dieta.

Dovlecelul este o legumă versatilă care poate fi gătită în orice fel. În plus, dovlecelul este delicios atât prăjit, cât și înăbușit. Dar astăzi vă propunem o rețetă simplă de dovlecel copt cu piept de pui. Acest fel de mâncare este perfect pentru masa de prânz pentru întreaga familie.

Ingrediente:

dovlecel - 2 bucăți,

unt - 50 grame,

piept de pui - 250 grame,

smântână - 1 lingură,

ouă - 2 bucăți,

pesmet - 2 linguri,

sare și piper măcinat după gust.

 

Mod de preparare

 

Pentru acest fel de mâncare, este mai bine să folosiți dovlecel tineri. Spălați-i, tăiați-i în jumătate și transferați-i într-o tigaie încălzită. Prăjiți-i pe ambele părți.

Brioșe, preparate într-o oală cu apă: un desert delicios, cu nimic mai rău decât cel copt în cuptor

Fileul de pui poate fi tăiat în bucăți mici sau trecut printr-o mașină de tocat. Adăugați în carne sare și piper. Apoi ouăle și amestecați bine.

Se unge o tavă de copt cu unt și se pune, mai întâi dovlecelul, apoi carnea de pui. Se presară stratul superior cu pesmet și apoi se toarnă smântâna. 

Puneți tava în cuptorul preîncălzit, la 120 de grade, pentru 1 oră. Serviți dovlecelul cu piept de pui pe masă. Poftă bună!

 

BONUS. Omletă înaltă și pufoasă: adaugă acest ingredient și micul dejun e gata

 

Omleta este unul dintre acele feluri de mâncare care ne salvează ziua. Când habar n-avem ce să punem pe masă sau poate nu am avut timp să facem cumpărături, luăm doar câteva ouă și masa e gata. 

Astăzi vrem să vă oferim câteva sfaturi pe care, cu siguranță, bunicile noastre le cunoșteau foarte bine. Dacă adaugi acest ingredient în ouă, omleta va fi mai pufoasă ca niciodată.

Vă asigurăm că acest truc ingenios vă va lua doar un minut, dar rezultatele vor fi spectaculoase. De câte ori ți s-a întâmplat că, în ciuda faptului că ai urmat rețeta și ai folosit ingrediente proaspete, omleta a ieșit uscată și subțire? Ei bine, urmați acest sfat și nu se va mai întâmpla.

Cea mai rapidă și eficientă metodă să crești ceapă verde fără a avea un ghiveci cu pământ

Dacă te gândești la produse scumpe, folosite de marii bucătari, te înșeli. Îți trebuie niște bicarbonat simplu, un produs pe care îi ai deja în bucătărie.

Iată ce trebuie să faci: odată ce ouăle au fost bătute cu un praf de sare și puțin lapte, adaugă un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu. Evident, pe măsură ce vei folosi mai multe ouă, va trebui să mărești și cantitatea bicarbonatului. Încorporează-l în ouă și omleta ta va fi mai pufoasă ca niciodată. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel