Un american a strâns 41 de maşini din filmele James Bond în colecţia sa
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
41 de maşini, dar şi bărci şi motociclete din filmele James Bond fac parte acum din colecţia unui american pasionat. 

Doug Redenius, un bărbat din Illinois, se poate lăuda cu cea mai mare colecţie de maşini folosite în filmele James Bond. Inițial, omul nu planifica să devină un colecționar, însă după ce a achiziționat vehiculul subacvatic ”Neptun” din filmul din 1982, nu s-a mai oprit, scrie auto-expert.md 

Pe Neptun, Redenius a plătit atunci 3000 de dolari. Totuşi, pentru că nu încăpea în garaj, vehiculul a rămas în curte, iar asta a atras atenţia vecinilor şi trecătorilor. Mai mulţi jurnalişti au vrut să ştie dacă bărbatul mai avea şi alte automobile sau vehicule din filmele James Bond, aşa că de la unul până la o colecţie nu a mai fost decât un pas. Iar americanul a fost ajutat şi de prietenia cu producătorii lungmetrajelor. 

Redenius a făcut o înţelegere cu compania britanică Reed Exhibitions, care trebuiau să cumpere mașinile și să  achite restaurarea de care se ocupa Redenius, iar după expoziții, mașinile îi rămâneau lui. După 29 de ani, colecția lui Redenius a crescut la 41 de exponate. Cele mai multe dintre ele sunt depozitate într – un hambar imens, iar cele rămase sunt expuse în prezent la Muzeul de automobile Petersen din Los Angeles.

James Bond: No Time to Die, vânzări record de bilete 

Peste un milion de bilete la noul film din seria "James Bond" au fost vândute de lanţul de cinematografe Odeon în Marea Britanie şi Irlanda, au anunţat vineri reprezentanţii acestuia, semnalând o performanţă ce atestă faptul că lungmetrajul "No Time To Die" contribuie la revirimentul unui sector de activitate grav afectat de închiderea sălilor de proiecţii din cauza pandemiei de COVID-19, informează Reuters.

Lansarea acestui film, în care actorul Daniel Craig interpretează pentru a cincea şi ultima oară rolul agentului secret 007, a fost amânată de trei ori faţă de data programată iniţial - aprilie 2020 -, întrucât măsurile de lockdown au dus la închiderea cinematografelor din lumea întreagă.

Pelicula a obţinut încasări de 121 de milioane de dolari în box-office-ul internaţional pe durata weekendului său de debut, au anunţat în această săptămână reprezentanţii studioului Universal Pictures.

"Cinematografele reprezintă un important stâlp al comunităţilor locale şi au dovedit că au puterea a reuni spectatori din toate generaţiile în condiţii de siguranţă", a anunţat compania AMC, care deţine lanţul Odeon. 

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel