Un altar grecesc antic, descoperit într-un sit arheologic din Sicilia
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Un altar grecesc antic, datând din urmă cu peste 2.000 de ani, a fost descoperit în situl arheologic Segesta de pe insula italiană Sicilia, au anunţat vineri autorităţile locale.

Un altar vechi de peste 2000 de ani a fost descoperit în Sicilia.

Guvernul regional din Sicilia a declarat că altarul a fost probabil folosit la apogeul influenţei culturale elene, în secolul I î.e.n., chiar înainte de ascensiunea Imperiului Roman.

Timp de secole, altarul a stat îngropat sub câţiva centimetri de pământ şi vegetaţie în zona Acropolei de Sud din situl Segesta, care se află în partea vestică a insulei.

"Situl Segesta nu încetează să ne uimească", a declarat ministrul regional al Culturii din Sicilia, Francesco Paolo Scarpinato, potrivit Agerpres.

"Săpăturile continuă să scoată la iveală... piese care adaugă noi perspective şi interpretări într-un sit în care sunt stratificate civilizaţii multiple", a precizat el într-un comunicat.

Segesta, renumit pentru templul său din secolul al V-lea î.e.n., a fost un oraş antic grecesc, situat între munţi.

În afară de altar, arheologii au descoperit de asemenea o relicvă de formă similară despre care cred că ar fi fost un suport pentru o sculptură.

Ambele descoperiri se află în stare perfectă de conservare, conform guvernului regional. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel