Un alt mare oraș este aproape de SCENARIUL ROȘU. Prefectul: E o chestiune de ore
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Din cauza ratei mare de infectare cu noul coronavirus, acest oraș este pe punctul de a intra în scenariul roșu. Prefectul a făcut anunțul.

În acestă dimineață, joi, 22 octombrie, indicele de infectare cu Covid-19 este de 2,92 la 1000 locuitori, în Timișoara. Prefectul de Timiș Liliana Oneț transmite că este probabil doar o chestiune de ore ca municipiul Timișoara să intre în scenariul roșu, când școlile, restaurantele și alte obiective se închid și vor fi luate măsuri mai stricte de protecție.

Prefectul de Timiș Liliana Oneț transmite că vor urma restricții pentru următoarele 14 zile în Timișoara

„Este probabil doar o chestiune de ore ca municipiul Timișoara să intre în scenariul roșu, având în vedere faptul că în acestă dimineață indicele de infectare este de 2,92/1000 locuitori. De aceea, după ce se va depăși acest indice de infectare voi convoca o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență, pentru a analiza dacă se impun măsuri față de Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență 43/15 octombrie 2020.”, spune prefectul de Timiș.

Liliana Oneț a explicat că în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a discutat deja despre restricțiile care ar trebui impuse în Timișoara, timp de 14 zile, odată ce rata de infectare va depăși 3 la mia de locuitori.

Ieri, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la Diverse, am abordat problema ratei crescute a infectărilor din municipiul Timișoara, inclusiv din punctul de vedere al restricțiilor pe care vom fi nevoiți să le impunem timp de 14 zile. Să nu uităm faptul că de luni urmează o săptămână de vacanță pentru copiii din grădinițe și elevii din ciclul primar, acest fapt putând duce la creșterea indicelui de infectare, dacă nu se vor respecta reglementările legale.Vor urma restricții pentru următoarele 14 zile, acestea având ca scop limitarea răspândirii bolii. Știu că nu va fi ușor, dar avem obligația să respectăm legea și să protejăm sănătatea și viața tuturor timișorenilor. Spitalele care tratează pacienți COVID din județul Timiș sunt peste 90% pline, iar la ATI sunt foarte puține locuri”, a declarat Oneț.

De asemenea, prefectul de Timiș îi roagă pe cetățeni să respecte toate legile și normele menite să reducă răspândirea coronavirusului.

”Vă rog să faceți tot posibilul să vă protejați și să îi apărați și pe cei din jurul vostru. Vă rog să respectați toate prevederile legale, să păstrați normele de distanțare sanitară și pe cele de igienă. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă! De asemenea vă rog să renunțați la deplasări, dacă nu sunt absolut necesare, să evitați zonele aglomerate, să limitați contactul cu alte persoane, pentru că oricine dintre noi poate fi infectat, asimptomatic, și să transmită virusul. Sănătatea și viața fiecăruia sunt foarte importante și numai respectând regulile ne putem proteja și, implicit, să reducem rata infectărilor la nivelul județului Timiș!”, transmite prefectul Liliana Oneț, potrivit Tion.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel