Un alt dezatru natural. Mii de pui de focă au murit pe țărmul Namibiei
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Aproape 5.000 de pui de focă au fost găsiți morți pe coasta Namibiei, în Peninsula Pelican Point. 

Mii de pui de focă au fost găsiți fără viață pe coasta Namibiei, a declarat miercuri un grup de cercetători, transmite Reuters. Puii au fost găsiți în Peninsula Pelican Point, o destinație turistică cunoscută pentru colonia sa de foci și delfini. Imaginile surprinse de o dronă a organizaţiei Ocean Conservation arată dezastrul natural. Aproape 5.000 de pui de focă au murit, spun cercetătorii.

”Ne aflăm în pragul unei catastrofe. Sunt mii de pui de focă născuţi prematur şi care mor aproape imediat.”,  a declarat un expert de la OCN.

Cercetătorii susțin că cel mai probabil focile au murit din cauza foametei, asta pentru că în regiune se găsesc tot mai puțini pești. O altă cauză ar putea fi poluarea, în special toxinele aflate în apă. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is the situation at Pelican Point. All the little red circles mark dead seal pups. A rough estimate brings the numbers to more than 5000 at our seal colony alone. This is tragic, as it makes up a large portion of the new pup arrivals expected in late November. OCN has been assisting the Officials with sample collections and surveys, and hopefully we can get some answers soon.

O postare distribuită de Ocean Conservation Namibia (@oceanconservationnamibia) pe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel