Un adolescent a intrat cu bicicleta, în plin, în zidul Porții I a Cetății din Alba Iulia. ”Era pe jos, plin de sânge”. A fost dus la spital
Autor: Irina Constantin | Publicat pe: 13 oct, 14:55
WhatsApp
foto alba24.ro/Un adolescent a intrat cu bicicleta, în plin, în zidul Porții I a Cetății din Alba Iulia. ”Era pe jos, plin de sânge”. A fost dus la spital
Un adolescent a pierdut controlul bicicletei, în timp ce cobora o pantă și a prins viteză și a ajuns direct în zid. Martorii spun că a căzut la pământ, plin de sânge. 

Un adolescent în vârstă de aproximativ 15 ani a suferit miercuri un accident de bicicletă. Acesta a coborât cu viteză panta dintre poarta a II-a și Poarta I a Cetății din Alba Iulia.

Din cauza vitezei, a scăpat bicicleta de sub control și nu a reușit să ia curba, lovind în plin zidul Porții I, scrie alba24.ro

”Părea destul de grav. Era pe jos, plin de sânge. O doamnă a sunat la 112. Se întâmplă multe accidente aici pentru că vin cu viteză pe pantă. Vin și cu trotinete și cu biciclete. Este riscant și pentru cei care urcă, pentru că oricând se pot trezi în față cu un biciclist în viteză” a spus un cititor Alba24, care locuiește în zonă.

La fața locului a sosit Poliția, apoi o ambulanță, care a preluat tânărul.

G Ad:

Se modifică legislaţia rutieră. Cum se depăşeşte CORECT o bicicletă sau o trotinetă în trafic

"Pentru asigurarea distanței laterale de siguranță, la depășirea unei biciclete sau a unei trotinete electrice conducătorii de autovehicule, altele decât cele care se deplasează pe două roți, realizează această manevră prin trecerea peste marcajul longitudinal de separare a sensurilor de circulație ori de separare a benzilor pe același sens, cu cel puțin jumătate din lățimea autovehiculului atunci când viteza acestuia de deplasare este mai mare de 50 km/h, sau cel puțin prin încălcarea acestor marcaje atunci când viteza de deplasare este de cel mult 50 km/h", scrie acum în lege, conform Hotărârii de Guvern 1075 din 4 octombrie 2021.

Circulaţia trotinetelor electrice, modificată prin lege 

Principalele reguli de circulație aplicabile conducătorilor de trotinete electrice constau în obligativitatea de a circula numai pe pista pentru bicicletă atunci când aceasta există, fiind interzisă circulația acestora pe trotuar. Acestea trebuie conduse numai pe un singur rând atunci când circulă pe drumurile publice, iar conducătorii de trotinete electrice au obligația de a avea asupra lor actul de identitate. 

De asemenea, este menționată interdicția conducătorilor de trotinete de a circula cu acestea atunci când se află sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive sau de a circula cu trotinetele electrice atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă.

Vezi aici mai mult

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro