Data publicării:

Un adăpost de cai din România are nevoie de fonduri pentru a-și continua activitatea. Fii și tu unul dintre salvatori

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un adăpost de cai din România are nevoie de fonduri pentru a-și continua activitatea. Fii și tu unul dintre salvatori / Foto: Pixabay
Un adăpost de cai din România are nevoie de fonduri pentru a-și continua activitatea. Fii și tu unul dintre salvatori / Foto: Pixabay

Un adăpost de cai din România luptă să supraviețuiască și are nevoie de fonduri pentru a-și continua activitate.

Organizația "Save the Horses" din Prahova, cu peste 100 de cai în grijă, este unul dintre puținele adăposturi de cai din România. Aici ajung animale rănite în accidente sau chiar torturate de stăpânii lor, iar acum salvatorii de animale se zbat să facă rost de fonduri, relatează Pro Tv.

Dora a fost la un pas de moarte în primăvara trecută. O mașină a izbit căruța pe care o trăgea. Nimeni nu credea că iapa va supraviețui accidentului, dar Ancuța Chivu a salvat-o. Iapa a fost operată la clinica Facultății de Medicină Veterinară din Cluj și îngrijită cu atenție luni de zile. Tratamentul folosit pentru a o face bine, care a durat timp de 6 luni, a costat peste 10.000 de euro.

"Cazul a fost extrem de dificil, marea majoritatea a colegilor indicau eutanasierea fără să se gândească. Am decis să îi dăm o șansă, și am reușit. Și pentru noi este o satisfacție profesională extraordinară", a explicat Cristian Crecan, conf. univ. USAMV Cluj-Napoca.

"Sunt bătuți, chinuiți... și au nevoie de atenție, îngrijire"

"Sunt bătuți, chinuiți, picioare rupte, tăiați, loviți la ochi și au nevoie de atenție, îngrijire. Avem nevoie de mâncare pentru căluți, pentru măgăruși, pentru văcuțe, de balot de fân, de lucernă, coceni", a spus Doru Vintilă, îngrijitor.

Adăpostul se află în vârful unui deal, lângă Boldești-Scăeni. Pe lângă Dora, alți 117 cai trăiesc datorită eforturilor uriașe ale Asociației "Save the Horses" și oamenilor buni care fac donații. Acolo lucrează doar un îngrijitor și Ancuța Chivu, absolventă de studii economice și de drept, studentă acum la medicină veterinară. Au toată ziua de muncă, iar pe lângă cai, adăpostul are și zeci de câini, pisici, vaci și păsări, toate animale fiind salvate din condiții grele.

Pentru a le îngriji au nevoie constantă de bani pentru hrană, combustibil și tratamente medicale, așa că fac apel la iubitorii de animale care îi pot ajuta. Poți fi și tu salvator. 

Donații se pot face aici:

CONT: RO85BTRLRONCRT0517118901
(Asociatia Save the Horses)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel