Ultimele zile cu VREME RECE! Se ÎNCĂLZEȘTE. Prognoza meteo pe o lună
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pexels Lukas Rychvalsky/ Prognoza meteo pe o lună. Când se încălzește
foto pexels Lukas Rychvalsky/ Prognoza meteo pe o lună. Când se încălzește
Este ultimă săptămână de vreme rece! Meteorologii anunță că se va încălzi, iar, la mijlocul lunii aprilie vom avea temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei. 

Este ultima săptămână de frig, anunță meteorologii. De săptămâna viitoare, din 21 martie 2022, temperaturile se vor apropia de cele specifice primăverii, iar tendința se va păstra și în săptămânile următoare. Începând cu mijlocul lunii aprilie, va fi chiar mai cald decât ar fi normal pentru această perioadă. Prognoza pe o lună mai arată că va ploua mai puțin decât ar fi fost normal în această perioadă. 

Prognoza meteo pe o lună. Iată ce anunță ANM: 

Prognoza meteo. Vremea în intervalul 21.03.2022 – 28.03.2022

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în zonele montane din jumătatea de vest a teritoriului.

Prognoza meteo. Vremea în intervalul 28.03.2022 – 04.04.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile estice.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în regiunile sudice și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo. Vremea în intervalul 04.04.2022 – 11.04.2022

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo. Vremea în intervalul 11.04.2022 – 18.04.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Se anunță un sezon de secetă

Specialiştii anunţă un sezon de secetă pedologică de la moderată la extremă în majoritatea regiunilor agricole, în perioada 18-24 martie.

Conţinutul de umiditate în cultura grâului de toamnă, pe profilul de sol 0-100 cm, va prezenta valori scăzute şi deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată, puternică şi extremă, în majoritatea regiunilor agricole, în perioada 18 - 24 martie, se menţionează în prognoza de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Potrivit specialiştilor, în intervalul analizat, vremea mai rece de la începutul perioadei va intra într-un proces de încălzire treptată, devenind normală sub aspect termic, în majoritatea zonelor de cultură. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între -9 şi 6 grade Celsius, în primele zile, abaterile termice negative fiind de până la 10 grade Celsius, respectiv între -1 grad şi 7 grade, spre sfârşitul intervalului, limite apropiate de mediile multianuale. Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel