Ultimele informații din domeniul sănătății: Dispozitivul care încetinește progresia cancerului către creier. Plus un nou medicament pentru anemie- Reuters
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Află care sunt noile informații din domeniul sănătății.

Dispozitivul companiei Novocure a demonstrat că încetinește progresia cancerului către creier într-un studiu.

Terapia celor de la Novocure a îndeplinit obiectivul principal, în cadrul unui studiu în stadiu avansat, de încetinire a progresiei cancerului către creier la pacienții cu un tip de cancer pulmonar, a anunțat compania miercuri, determinând o creștere a acțiunilor companiei cu 17%. Terapia, care folosește un dispozitiv, a încetinit răspândirea cancerului în creier la 21,9 luni, împreună cu tratament de susținere, în comparație cu 11,3 luni doar cu tratament de susținere la pacienții cu cancer pulmonar cu celule non-microcelulare (NSCLC), a declarat compania într-o declarație.

Foștii conducători ai azilului de veterani din Massachusetts evită închisoarea 

Doi foști conducători ai unui azil de veterani din Massachusetts, unde a avut loc una dintre cele mai grave epidemii de COVID-19, într-un centru de îngrijire pe termen lung din SUA, au confirmat marți acuzațiile de neglijență împotriva lor, fără a fi nevoiți să meargă la închisoare. Fostul director al Holyoke Soldiers' Home, Bennett Walsh, și fostul director medical David Clinton și-au retras pledoariile anterioare de nevinovăție în timpul audierilor de la Hampshire Superior Court și au recunoscut că au existat fapte suficiente pentru a-i găsi vinovați de acuzațiile care li se aduc, au declarat procurorii.

Terapia companiei Merck, aprobată

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA aprobă terapia companiei Merck pentru o afecțiune pulmonară rară.

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a aprobat marți tratamentul companiei Merck pentru adulții cu hipertensiune arterială datorată constricției arterelor pulmonare, adăugând încă un potențial medicament de succes în portofoliul gigantului farmaceutic. Acțiunile companiei Merck au crescut cu peste 4% în cadrul unei tranzacții extinse.

J&J poate contesta dovezile care leagă talcul de cancer, a decis un judecător american.

Johnson & Johnson va avea o nouă șansă de a contesta dovezile științifice care leagă talcul de cancerul ovarian, a decis miercuri un judecător federal, ceea ce ar putea perturba cele peste 53.000 de procese cu care se confruntă în prezent compania în legătură cu produsele sale din talc. Într-o scurtă ordonanță scrisă, judecătorul districtual Michael Shipp din Trenton, New Jersey, care supraveghează procesele care au fost consolidate în instanța sa, a declarat că modificările recente ale legii și noile dovezi științifice necesită o nouă revizuire a dovezilor care au legat produsele J&J de cancerul ovarian.

Curtea Supremă a SUA pare sceptică față de contestarea accesului la pilula de avort.

Curtea Supremă a SUA a semnalat marți că este puțin probabil să limiteze accesul la pilula de avort, judecătorii părând sceptici în privința faptului că grupurile anti-avort și medicii care contestă medicamentul au calitatea juridică necesară pentru a continua cazul. Judecătorii au ascultat argumentele în cadrul unui apel al administrației președintelui Joe Biden la decizia unei instanțe inferioare în favoarea reclamanților, care ar limita modul în care medicamentul, numit mifepristona, este prescris și distribuit. Cazul readuce drepturile reproductive pe agenda Curții Supreme într-un an cu alegeri prezidențiale.

Britanicii nu sunt mulțumiți de sistemul de sănătate

Gradul de satisfacție al britanicilor față de sistemul de sănătate scade la un nou minim înainte de alegeri.

Gradul de satisfacție al britanicilor cu privire la Serviciul Național de Sănătate (NHS), deținut de stat, a scăzut la un nivel minim record pentru 2023, arătând provocarea pentru Guvern cu privire la o preocupare cheie pentru alegători înainte de alegerile așteptate în acest an. Sondajul British Social Attitudes a constatat că 24% dintre oameni erau mulțumiți de acest serviciu în 2023, cu cinci puncte procentuale mai puțin decât anul trecut și cel mai scăzut nivel înregistrat de când oamenii au fost întrebați pentru prima dată în 1983.

Tableta pentru pierderea în greutate de la Viking Therapeutics se arată promițătoare în cadrul unui mic studiu.

Tableta experimentală a companiei Viking Therapeutics a redus greutatea cu până la 3,3% atunci când a fost testată pe voluntari înscriși într-un mic studiu în fază incipientă, îndeplinind așteptările Wall Street și trimițând acțiunile companiei în creștere cu 15% în tranzacțiile de marți înainte de piață. 

Despăgubiri de peste 3 miliarde de dolari

UnitedHealth Group a plătit peste 3,3 miliarde de dolari furnizorilor de servicii medicale afectați de atacuri cibernetice.

Asigurătorul american UnitedHealth Group a declarat miercuri că a avansat până în prezent peste 3,3 miliarde de dolari furnizorilor de servicii medicale afectați de un atac cibernetic de luna trecută asupra sistemului de cereri de despăgubire pentru asigurări Change Healthcare. UnitedHealth a precizat că a plătit peste 40% din acest total către așa-numitele spitale din rețeaua de siguranță și centre de sănătate calificate la nivel federal care deservesc pacienți și comunități cu risc ridicat.

Vâslașii de la Boat Race au fost sfătuiți să evite apa, în timp ce în Marea Britanie deversează ape reziduale.

Vâslașii victorioși din cadrul University Boat Race din Marea Britanie au fost avertizați să nu sară în râul Tamisa în acest weekend din cauza nivelurilor alarmante de bacterii E. coli, în timp ce datele oficiale au arătat că deversările de ape reziduale au atins un nivel record în 2023. Deversarea regulată a apelor uzate brute în râuri și mări a stârnit furie în Marea Britanie, companiile private din domeniu fiind acuzate că nu au investit în infrastructură, ceea ce înseamnă că deversează în mod obișnuit ape uzate în căile navigabile.

FDA din SUA aprobă medicamentul pentru anemie de la Akebia.

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a aprobat medicamentul Akebia Therapeutics, vadadustat, pentru tratarea anemiei cauzate de boala cronică de rinichi (CKD) la pacienții care fac dializă, a anunțat miercuri producătorul de medicamente. Medicamentul va fi disponibil sub denumirea comercială Vafseo, a adăugat acesta, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel