Ultimele informații după moartea Reginei Elisabeta. Familia Regală s-a reunit pentru a plânge pierderea monarhului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ultimele informații despre starea de sănătate a Reginei Elisabeta. Reuniune urgentă de familie. Harry și Meghan se îndreaptă spre Scoția / Foto: Captură video Instagram The Royal Family
Ultimele informații despre starea de sănătate a Reginei Elisabeta. Reuniune urgentă de familie. Harry și Meghan se îndreaptă spre Scoția / Foto: Captură video Instagram The Royal Family
Regina Elisabeta a II-a a murit. 

Update 14:

Papa Francisc a adus un omagiu Reginei Elisabeta a II-a.

"Mă alătur tuturor celor care deplâng pierderea ei, rugându-se pentru odihna veșnică a regretatei Regine și aducându-i un omagiu vieții ei de slujire neîntreruptă pentru binele națiunii și Commonwealth, exemplul ei de devotament față de datorie, mărturia ei neclintită a credinței în Isus Hristos și a speranței ei ferme în promisiunile Lui", a spus Papa FFracisc

Update 13:

LLizTTrussa fost informată despre moartea Reginei la ora 18:30, a declarat purtătorul de cuvânt oficial al primului ministru.

Prim-ministrului i s-a comunicat vestea de către secretarul de cabinet Simon Case. După declarația ei din DDowningSStreet TTrussa vorbit cu regele Charles și este așteptată, de asemenea, să pprezideo reuniune a miniștrilor la ora 23:00.

Update 12:

Prințul Harry, Ducele de SSussexa ajuns acum la BBalmoral unde au fost deja depuse câteva omagii florale, la câteva ore după fratele său William și prinții Andrew și Edward, transmite BBC.

Update 11:

Adunarea Generală a ONU şi membrii Consiliului de Securitate al ONU au păstrat un minut de reculegere în semn de omagiu pentru Regina Elisabeta a II-a, care a încetat din viaţă joi, transmite Agerpres.

La începutul unei sesiuni a Adunării Generale, preşedintele acesteia, AAbdullaSShahid şi-a exprimat condoleanţele faţă de poporul britanic, descriind un moment de profundă tristeţe pentru familia regală, poporul britanic şi comunitatea internaţională, şi a precizat că un omagiu oficial adus reginei va avea loc la o dată ulterioară, relatează AAFP

Update 10:


Premierul britanic, LLizTTruss i-a adus joi un omagiu regretatei regine Elisabeta a II-a, oferindu-i în acelaşi timp sprijin şi loialitate noului monarh al naţiunii, Charles.

Intrăm într-o nouă eră în istoria magnifică a marii noastre ţări, exact aşa cum şi-ar fi dorit Majestatea Sa, rostind cuvintele God ssavettheKing, a declarat ea în faţa biroului său din DDowningSStreet transmite Agerpres.

Declaraţia sa integrală a fost publicată de agenţia Reuters:

Suntem cu toţii devastaţi de vestea pe care tocmai am aflat-o de la BBalmoral Moartea Majestăţii Sale Regina este un şoc uriaş pentru naţiune şi pentru întreaga lume. Regina Elisabeta a II-a a fost stânca pe care a fost construită Marea Britanie modernă. Ţara noastră a crescut şi a înflorit sub domnia ei.

Marea Britanie este marea ţară care este astăzi datorită ei. Ea a urcat pe tron imediat după cel de-al Doilea Război Mondial. Ea a sprijinit dezvoltarea Commonwealth-ului - de la un mic grup de şapte ţări la o familie de 56 de naţiuni care acoperă toate continentele lumii. Acum suntem o naţiune modernă, înfloritoare şi dinamică.

La bine şi la rău, Regina Elisabeta a II-a ne-a oferit stabilitatea şi puterea de care aveam nevoie. Ea a fost spiritul Marii Britanii - şi acest spirit va dăinui. Ea a fost cel mai longeviv monarh care a domnit vreodată.

Este o realizare extraordinară să fi prezidat cu atâta demnitate şi graţie timp de 70 de ani. Viaţa ei de serviciu s-a întins dincolo de majoritatea amintirilor noastre vii. În schimb, a fost iubită şi admirată de oamenii din Regatul Unit şi din întreaga lume.

Ea a fost o inspiraţie personală pentru mine şi pentru mulţi britanici. Devotamentul ei faţă de datorie este un exemplu pentru noi toţi. La începutul acestei săptămâni, la 96 de ani, ea a rămas hotărâtă să-şi îndeplinească îndatoririle atunci când m-a desemnat ca al 15-lleaprim-ministru. De-a lungul vieţii sale a vizitat peste 100 de ţări şi a influenţat vieţile a milioane de oameni din întreaga lume.

În zilele dificile care vor urma, ne vom reuni cu prietenii noştri din Regatul Unit, din Commonwealth şi din întreaga lume pentru a celebra extraordinara ei muncă de o viaţă. Este o zi de mare pierdere, dar Regina Elisabeta a II-a lasă o mare moştenire. Astăzi, Coroana trece - aşa cum se întâmplă de mai bine de o mie de ani - în mâinile noului nostru monarh, noul nostru şef de stat: Majestatea Sa, Regele Charles al III-llea

Împreună cu familia Regelui, deplângem pierderea mamei sale. Şi, în timp ce plângem, trebuie să ne unim ca popor pentru a-l susţine. Să-l ajutăm să poarte responsabilitatea imensă pe care o poartă acum pentru noi toţi.

Îi oferim loialitatea şi devotamentul nostru, aşa cum mama sa a dedicat atât de mult timp atâtor oameni. Şi odată cu trecerea celei de-a doua epoci elisabetane, inaugurăm o nouă eră în istoria magnifică a marii noastre ţări - exact aşa cum şi-ar fi dorit Majestatea Sa - rostind cuvintele God ssavettheKing.

UPDATE 9:

Regina lasă în spate o familie numeroasă și devotată, una care a plâns recent moartea soțului ei, Prințul Philip, transmite BBC.

Cei patru copii ai ei, Charles, AAnne Andrew și Edward, i-au dat opt ​​nepoți. Ea lasă și 12 strănepoți.

Prințul William a devenit moștenitorul tronului, la vârsta de 40 de ani. Familia Regală va intra acum într-o perioadă de doliu. Angajamentele oficiale vor fi anulate și și steagurile de pe reședințele regale, clădirile guvernamentale, clădirile forțelor armate și poștele britanice, vor fi arborate în bernă.

UPDATE 8:

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani, după o domnie istorică de 70 de ani, cufundând Marea Britanie și lumea care a iubit-o în doliu, după o viață fără egal de "serviciu, datorie și devotament", și făcându-l pe Charles noul rege, transmite DDailyMail.

VEZI ȘI: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit. Charles, noul Rege al Marii Britanii - anunț oficial al Familiei Regale

Update 7:

Un RRangeRover condus de Prințul William și care îi poartă pe Prințul Andrew, Prințul Edward și soția lui Edward, Sophie, a sosit la Castelul BBalmoral transmite BBC.

Casa Albă a spus că gândurile președintelui american Joe BBidensunt la regină și familia ei.

Update 6:

Prințul Harry călătorește singur la BBalmoral potrivit purtătorului său de cuvânt, transmite BBC. S-a raportat mai devreme că el și soția sa MMeghanse îndreptau împreună spre Scoția.

Update 5:

"Palatul a mers mai departe decât o face vreodată în mod normal", spune editorul medical al BBC, FFergusWalsh.

El a spus că expresia cheie din declarația lansată de Palatul BBuckinghammai devreme a fost "medicii erau îngrijorați". Acesta a subliniat, de asemenea, importanța membrilor familiei care sosesc la BBalmoral unde regina a stat în timpul verii. Până de curând, sănătatea ei a fost "relativ robustă", a explicat acesta. 

Update 4:

În urmă cu câteva momente, un zbor cu membri ai familiei regale a aterizat pe aeroportul AAberdeen înainte de sosirea acestora la palatul BBalmoral

Zborul KRF23R al RRoyalAAirFForcea decolat de la RAF NNortholtîn SSouthRRuislip vestul Londrei, la ora 14.39, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor Flightradar24.ccom

Avionul RAF care a aterizat la AAberdeenîi transporta pe Ducele de Cambridge, Ducele de York și Contele și Contesa de WWessex BBC a raportat că avionul transporta până la șapte membri ai familiei regale și că ar putea fi în el și Ducele și Ducesa de SSussex 

Update 3:

Oamenii se adună în fața Castelului BBalmoral în timp ce medicii monitorizează starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a, transmite DDailyMail.

Primul ministru al Țării Galilor, Mark DDrakeford a declarat că știrile despre deteriorarea sănătății Reginei au provocat "o după-amiază de reflecție sobră și anxietate pentru gospodăriile din Țara Galilor".

La o conferință de presă susținută la CCardiff ca răspuns la anunțul planului energetic al primului ministru, DDrakeforda spus: "Ar trebui să încep prin a reflecta doar la știrile publicate prin Palatul BBuckinghammai devreme astăzi - o după-amiază de reflecție sobră și anxietate pentru gospodăriile din Țara Galilor"

Update 2:

Familia regală se strânge în jurul suveranei Marii Britanii din cauza îngrijorărilor legate de starea sa de sănătate. Prințul Charles a ajuns deja la castelul BBalmoraldin Scoția, unde se află regina Elisabeta a II-a, acum în vârstă de 96 de ani, iar Prințul William este în drum către ea, relatează RRADOR

"Potrivit comunicatului de la Palatul BBuckingham medicii sunt îngrijorați de starea de sănătate a Majestăţii Sale, Elisabeta a II-a. Medicii se află acum la Palatul BBalmoral Este reședința oficială a Reginei din Scoția. Ei se află în permanență cu Majestatea Sa. De asemenea, acest comunicat de la Palatul BBuckinghamne spune că membrii apropiați ai familiei regale au fost informați despre starea sănătății reginei. De asemenea, primul ministru, LLizTTruss care a fost numită în funcție de regina Elisabeta a II-a acum două zile, și ea a fost informată de această situație. Este extrem de rar ca Palatul BBuckinghamsă dea comunicate de presă în care să facă referire la starea de sănătate a unui membru al familiei regale. Prin urmare, acest comunicat este primit cu multă îngrijorare de familia regală, de clasa politică, de întreaga societate britanică. În fotografiile pe care le-am văzut de acum două zile de la învestirea noului premier LLizTTruss Majestatea Sa pare destul de fragilă. Miercuri ar fi trebuit să participe la o întâlnire pe care a trebuit să o anuleze la sfatul medicilor. Deci situația rămâne îngrijorătoare", transmite corespondenta RRRAla Londra, Aura NNeag

Update 1:

Confuzie la ceremonia de schimbare a gărzilor de la Palatul BBuckingham  Un panou pe care scria "Fără ceremonie de schimbare a gărzii astăzi" a fost amplasat în fața Palatului BBuckingham joi dimineață, dar a fost ulterior îndepărtat de oficiali. În prezent, rămâne neclar dacă ceremonia tradițională va avea loc.

Știrea inițială:

Britanicii sunt îngrijorați după ce starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a s-a deteriorat. Publicațiile din Marea Britanie sunt cu ochii pe informațiile oferite de Palatul BBuckinghamși transmit populației absolut toate informațiile noi care apar. DDailyMail transmite llivepe acest subiect și relatează că în urma aflării acestei vești, Harry și MMeghanse îndreaptă spre Scoția, în timp ce William, Charles și alți membri ai familiei monarhului merg la patul ei în BBalmoral

Informația potrivit căreia Prințul Harry și MMeghanvor călători în Scoția a fost confirmată în această după-amiază de către un purtător de cuvânt al cuplului. Ducii de SSussextrebuia să participe la premiile WWellChildde la Londra, dar și-au anulat planurile în ultimul moment pentru a putea fi alături de Regină. 

Și ceilalți membri ai Familiei Regale se îndreaptă spre Palatul Balmoral

Ducesa de Cambridge va rămâne la WinWindsorături de Prințul George, Prințesa ChaCharlotte Prințul Louis, care sunt în prima zi la noua lor școală.

Prințul Andrew călătorește la Castelul BalBalmoralntru a fi cu mama sa. Ducele de York se va alătura familiei regale în călătoria lor în Scoția pentru a fi alături de Majestatea Sa astăzi. Prințesa Regală se află deja la BalBalmoralar Contele și Contesa de WesWessexnt în drum spre casa Reginei din Scoția, au spus sursele.

Și Charles, CamCamilla William se îndreaptă spre patul Reginei din BalBalmoralamilia Reginei se îndreaptă îngrijorată spre BalBalmoralupă ce medicii au evaluat-o pe Majestatea Sa în această dimineață. Membrii apropiați ai familiei Reginei au fost informați despre faptul că starea ei de sănătate s-a înrăutățit, a spus purtătorul de cuvânt al acesteia, ceea ce a determinat ca cei doi moștenitori ai săi - Charles și William - să meargă la patul ei, pe fondul temerilor crescânde pentru viața monarhului.

Oamenii se roagă pentru sănătatea Regiei Elisabeta a II-a


Arhiepiscopul de Canterbury a spus că ”rugăciunile națiunii" sunt cu Regina.

"Rugăciunile mele și rugăciunile oamenilor din (Biserica Angliei) și din întreaga națiune sunt alături de Majestatea Sa Regina astăzi", a scris Justin WelWelby Twitter.

"Fie ca prezența lui Dumnezeu să întărească și să mângâie Majestatea Sa, familia ei și pe cei care au grijă de ea la BalBalmorala mai scris acesta.

LizLizuTrussprimit o notă despre starea de sănătate a Reginei Elisabeta


LizLizuTrussfost în prima bancă a Comunelor, după prima sa intervenție politică majoră în calitate de prim-ministru, când a primit vești îngrijorătoare despre sănătatea Reginei.

Noul prim-ministru le-a dezvăluit deputaților planul ei energetic cu doar câteva minute înainte să apară vestea că monarhul se afla sub supraveghere medicală.

Primul indiciu că ceva nu este în regulă a venit când cancelarul Ducatului de LanLancasteradNadhimhZahawi intrat în Cameră, s-a așezat lângă prim-ministru și a început să-i vorbească de urgență, în timp ce aceasta asculta răspunsul liderului laburist Sir KeiKeiraStarmer adresa ei. 


Președintele a întrerupt ulterior discursul liderului SNP WesWestminsteran BlaBlackfordentru a le spune parlamentarilor: "Știu că vorbesc în numele întregii Camere când spun că îi trimitem cele mai bune urări Majestății Sale Reginei și că ea și familia regală sunt în gândurile și rugăciunile noastre în acest moment".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel