Ultimele 72 de ore, 2 momente cheie! Rareș Bogdan, despre Cîțu, ”trei premieri” și USR PLUS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Rareș Bogdan (PNL) a spus, miercuri, că „nu se pune problema schimbării” premierului Florin Cîțu. 

„Eu cred foarte mult în responsabilitate politică și echilibru. Cred că trebuie să primeze interesul național al României. Suntem într-o situație complicată din punct de vedere al pandemiei, al sistemului de sănătate și, de asemenea, din punct de vedere economic. Florin Cîțu e un premier care a obținut votul în unanimitate al PNL, este premierul nostru. E exact acel premier de care România are nevoie!”, a spus Rareș Bogdan, miercuri după-amiază, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Decisiv”.

„Eu cred că nu se pune problema schimbării premierului. Nu a făcut altceva decât să-și folosească drepturile constituționale pe care le are. Probabil, unii au înțeles că într-o coaliție există trei premieri și nu doar unul singur. Au greșit când au gândit acest lucru. Premierul e unul singur!”, a subliniat Rareș Bogdan. 

Ulterior, a adăugat: „Ultimele 72 de ore, din păcate, ne-au arătat două momente care au creat rumoare și tensiune. Momentul în care - caz unic în 31 de ani de democrație - premierul și unul dintre miniștrii aflați în subordinea sa au făcut conferință de presă în același timp, o chestiune care poate părea nesemnificativă, dar arată că nu se supune practic celui care conduce politicile guvernamentale. De asemenea, evenimentul nedorit de aseară, când un ordin foarte important legat de noi reguli de carantinare a fost publicat fără să știe premierul.”

Nu se pune problema nici ca USR Plus să părăsească guvernarea. Ar fi o dovadă că orgoliile sunt mai puternice decât rațiunea”, a mai zis Rareș Bogdan. 

Amintim că liderul USR, vicepremierul Dan Barna, a spus că revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății este o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică semne de întrebare asupra capacităţii premierului de a conduce România într-o perioadă delicată. El a precizat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel