Ultima dumă a presei din Rusia: O pensionară a fost hipnotizată de serviciile ucrainene pentru a da foc mașinii unui general rus - Video
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ultima dumă a presei din Rusia: O pensionară a fost hipnotizată de serviciile ucrainene pentru a da foc mașinii unui general rus / Foto: Twitter Lenta.ru
Ultima dumă a presei din Rusia: O pensionară a fost hipnotizată de serviciile ucrainene pentru a da foc mașinii unui general rus / Foto: Twitter Lenta.ru
Presa din Rusia scrie că o pensionară a fost hipnotizată de serviciile ucrainene pentru a da foc mașinii unui general rus.

Presa din Rusia își continuă în forță campania de dezinformare. De această dată, jurnaliștii ruși susțin că o pensionară ar fi fost răpită de serviciile secrete din Ucraina și ar fi fost hipnotizată și pusă să dea foc mașinii șefului adjunct al Statului Major al Forțelor Armate Ruse.

Momentul în care mașina șefului adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate, Yevgeny Sekretaryov, a fost incendiată a fost surprins de camerele de supraveghere. Ulterior, imaginile au fost publicate de canalul Shot Telegram. Potrivit Gazeta.ru, incidentul a avut loc pe autostrada Leningrad din Moscova. În imagini se vede cum o femeie trece pe lângă mașină, apoi se întoarce, face ceva în spatele mașinii, după care mașina se aprinde. Martorii oculari au sunat la serviciile de urgență, iar incendiul a fost stins rapid. Spatele mașinii a fost grav avariat.

Proprietarul mașinii, șeful adjunct al Statului Major al Forțelor Armate Ruse, a spus că mașina lui a ajuns întâmplător în curtea respectivă  și că el nu locuiește acolo. Într-o declarație pentru Shot, el a remarcat că nu a avut conflicte cu nimeni.

"Nu m-am ciocnit cu nimeni. S-a întâmplat să fiu în curte, așa că nu există nicio bănuială. Ancheta merge. Grupul a venit, a examinat, a lucrat totul. Plângerea a fost scrisă. Exclud conflictele", a explicat el.

Cine este femeia reținută și de ce presa scrie că aceasta fost hipnotizată de ucraineni

Autoritățile din Rusia au reținut o femeie de 65 de ani, Elena Belova, după acest incident. Presa rusă mai scrie că în timpul reținerii, aceasta ar fi scandat o lozincă interzisă în Rusia și care ar avea legătură cu regimentul Azov.

Cât despre hipnoză, se pare că prima dată despre acest lucru a vorbit ginerele femeii. Rudele femeii au spus că Elena Belova "susține operațiunea specială și nu ar da niciodată foc unei mașini, în special a unui comandant militar", a transmis Baza. În plus, presa rusă relatează că suspecta, dând foc mașinii șefului adjunct al Statului Major al Forțelor Armate Ruse, "s-a gândit că ea însăși participă la o operațiune specială", deoarece i s-a dat sarcina "de a ajuta armata rusă".

Potrivit rudelor, în ultimele zile Elena Belova a fost mai retrasă. Aceștia ar fi spus că ea vorbea mereu la telefon cu cineva și că bănuiesc că anume atunci femeia ar fi comunicat cu serviciile ucrainene care au îndemnat-o să dea foc mașinii respective.

"Am impresia că, probabil, nu este foarte adecvată. O văd pentru prima dată în viața mea și asta ridică multe întrebări. O femeie în vârstă de peste 60 de ani...", a comentat proprietarul mașinii incendiate.

Anterior, Belova nu a fost trasă la răspundere, dar a fost pe listele Ministerului Afacerilor Interne ca dispărută. Declarația a fost scrisă de fiica ei. Noaptea, femeia a fost eliberată de la secția de poliție. Știrea potrivit căreia femeia a fost hipnotizată de serviciile ucrainene pentru a da foc mașinii generalului rus a fost preluată de o mulțime alte publicații rusești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel