Uleiurile care te vor ajuta să ștergi câțiva ani de pe piele. Ioana Marinescu, specialist: Pont pentru a le aplica astfel încât să ai beneficii maxime / video
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 02 iul 2022, 18:44
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Știai că pielea corpului îmbătrânește mai repede decât pielea feței? Însă, indiferent de vârsta pe care o ai, pielea are nevoie de o îngrijire atentă. Pe lângă produsele pe care le foloseşti zi de zi, foarte bune sunt şi uleiurile.  

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a vorbit, într-o emisiune pentru DCNews și Spectacola, despre uleiurile care mențin pielea tânără și frumoasă, explicând când trebuie acestea folosite.

„Recomandarea mea este să nu folosim uleiurile exact înainte de expunerea la soare. De exemplu, uleiul pentru celulită, având în vedere compoziția de uleiuri esențiale foarte potente, poate nu e neapărat cel mai bun prieten cu expunerea la soare. Însă, când ajungem acasă, putem să ne răsfățăm cu el, fără nicio problemă”, a explicat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO.

Uleiul pentru vergeturi poate fi aplicat și înainte de expunerea la soare, însă cel mai bine e aplicat după expunerea la soare, „pentru că, fiind și foarte hrănitor, ne va ajuta la refacerea pielii”.

Un ulei pe care Ioana Marinescu îl adoră este cel anti-rid pentru corp: „Dacă vrem să ne răsfățăm corpul, acesta are cam toate tipurile de ulei pe care am vrea să le aplicăm pe piele.”

2. -imagine fara descriere- (ulei_corp_ioana_marinescu_18959900.jpg)

„Pielea corpului îmbătrânește mai repede decât pielea feței și atunci este minunat să aplicăm uleiuri cu foarte mult acid oleic în compoziție. Acesta este un acid foarte gras care va hrăni foarte bine. Și atunci, pentru pielea corpului, am nevoie de mult acid oleic, care să dea hrănire, să facă pielea foarte elastică, să o refacă. După folosirea lui, pielea miroase incredibil”, a spus Ioana Marinescu.

De asemenea, Ioana Marinescu recomandă ca, în general, uleiurile să fie aplicate după duș, „pe pielea ușor umedă. Cel mai bine e să folosim o pijamă de bumbac și ne putem simți foarte bine în pielea noastră”, a mai zis Ioana Marinescu.

Zona pe care o ignori mereu când folosești protecție solară. Ioana Marinescu (Plush Bio): Soarele e neiertător. Ce produse poți folosi

„Zona lăbuței picioarelor ar trebui să arate foarte bine și ar trebui să fie foarte protejată, pentru că soarele este neiertător cu fiecare zonă a corpului. Într-adevăr, aceasta este una dintre zonele destul de ignorate, dar vreau să vă întreb - vara trecută sau acum trei veri, când ați umblat în sandale, ori șlapi, v-ați înroșit rău de tot printre bretelele sandalelor? Eu cred că ar fi mai bine să evităm astfel de situații și să nu facem arsuri solare și să nu expunem neprotejat nicio zonă a corpului, nici măcar lăbuțele picioarelor”, a spus Ioana Marinescu.

„Același sfat se aplică și când vine vorba despre umeri, care se pot pigmenta, pentru că foto-îmbătrânirea este foarte agresivă și se vede mai ales în zona umerilor, în zona decolteului și în zona spatelui. Foarte puține persoane nu se pigmentează în aceste zone. Dacă ne expunem la soare și ne ardem în momentul expunerii, zonele acelea se vor umfla, se vor leza, iar apoi vor rămâne forme de hiperpigmentare post-traumatică.

Noi avem un produs care este foarte dorit pe perioada verii. Un blend (n.r. îl puteți vedea în interviu) de extracte botanice, dedicat post-expunerii solare. Conține plante și fructe care calmează foarte bine pielea, iar unul dintre componentele vedetă este castana, care, pe lângă faptul că protejează, oferă o colorație mai frumoasă, mai persistentă, iar în plus, aceasta oferă elasticitate pielii.

Cel mai dorit produs de bronzare de la noi este uleiul de bronzare de bacuri. Din ce am văzut eu, acest ulei cel puțin dublează felul în care te bronzezi. Nu este un ulei cu protecție solară, ci este un stimulent de bronzare. Uleiul de bacuri se știe că este un super stimulent de colorare a pielii, iar în momentul în care îl aplicăm când stăm la plajă, acesta nu exonerează protecția solară, doar stimulează. Culoarea este total diferită față de bronzul obișnuit. Este mult mai luminoasă, mult mai intensă.

Ulterior, aplicând spray-ul de calmare Gitana, pentru intensificarea bronzului, vom elimina disconfortul și vom accentua foarte tare bronzul, pentru a avea o durată mai lungă pe pielea noastră. Prin hidratare poți păstra bronzul pentru mai mult timp, doar dacă hidratarea are și extracte dedicate stimulării bronzului și calmării pielii, cum este extractul de castană”, a explicat Ioana Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?