Uleiuri esențiale naturale care mențin pielea tânără și sănătoasă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Uleiuri esențiale naturale care mențin pielea tânără și sănătoasă. Sursa foto: freepik.com
Uleiuri esențiale naturale care mențin pielea tânără și sănătoasă. Sursa foto: freepik.com
Pe rafturile magazinelor găsești o mulțime de produse anti-îmbătrânire, hidratante sau hrănitoare create pentru îngrijirea pielii.

Unele dintre ele costă mulți bani, în timp ce altele sunt mai accesibile. Dar toate conțin substanțe chimice care pot afecta negativ sănătatea tenului. Prin urmare, este mai bine să folosești remedii naturale.  

1. Ulei de sâmburi de caise. Acest ulei este unul dintre cele mai bune produse de îngrijire a pielii. Este bogat în omega-6, conține acid linolenic și ajută la hidratarea și hrănirea profundă a pielii. În plus, conține vitaminele A și E, care contribuie la regenerarea celulară cu succes și la producția de colagen. Datorită acestor proprietăți, uleiul de sâmburi de caise ajută la netezirea liniilor fine și a ridurilor de pe piele. Acest ulei se absoarbe rapid și este potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea uscată.

Bea dimineața apă caldă cu turmeric, dacă vrei să slăbești. Băutura aduce zeci de beneficii organismului

2. Ulei de migdale dulci. Acest ulei conține vitaminele E si K, care favorizează regenerarea, măresc elasticitatea și buna circulație a sângelui în piele. De asemenea, are proprietăți naturale de protecție UV, făcându-l un produs potrivit pentru persoanele expuse mult timp la soare. Uleiul se absoarbe rapid și nu are un parfum anume, ceea ce îl face ideal pentru persoanele cărora nu le plac mirosurile de uleiuri esențiale.

Cinci alimente pentru micul dejun care scad colesterolul

3. Ulei de cocos. Bogat în antioxidanți și vitamina E, uleiul de cocos este ingredientul preferat în toate serurile anti-îmbătrânire și alte produse cosmetice. Acidul lauric trigliceric, care este conținut în acest produs, este un ingredient la fel de benefic pentru pielea corpului. Uleiul de cocos reduce semnele îmbătrânirii, întărește pielea, elimină vergeturile și acneea. Poate fi folosit și ca protecție solară naturală, făcându-l un înlocuitor ideal pentru produsele cosmetice de specialitate care conțin tot felul de substanțe chimice.

Mergi și slăbește: un antrenor de fitness a dezvăluit secretul luptei împotriva kilogramelor în plus

4. Ulei de avocado. Uleiul de avocado conține vitaminele A și E, precum și fitosteroli, care cresc producția de colagen. Acesta este un produs gros și foarte benefic pentru piele. Este de preferat să aplici înainte de a merge la somn, deoarece se absoarbe în piele mai lent. Dacă uleiul îți pare prea lipicios și gros, îl poți dilua cu ulei de cocos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel