Ulcerul Buruli se răspândește cu repeziciune în Australia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Dumitru
WhatsApp
Oamenii de știință din Australia sunt îngrijorați de răspândirea fulgerătoare a unui tip de ulcer care cauzează moartea țesuturilor. Ulcerul Buruli este caracteristic Africii de vest și centrale.

Într-un articol medical publicat recent în Medical Journal of Australia, autorii pun în gardă autoritățile de la Antipozi cu privire la boala infecțioasă de origine africană care cunoaște o creștere vertiginoasă a apariției cazurilor în mai multe regiuni australiene, în special statul federal Victoria.

Tot mai multe cazuri de la an la an

Pe parcursul anului 2016 s-au raportat 182 de cazuri noi în Australia, în creștere cu 72% față de anul precedent. Numărul cazurilor de ulcer Buruli a crescut cu încă 51% în 2017, până la 236 de bolnavi. Raportul medical descrie răspândirea cazurilor de ulcer Buruli drept „epidemică” pe baza creșterii incidenței cazurilor, a gravității acestora și a apariției în zone geografice noi. Doctorii cer autorităților să adopte un răspuns rapid.

Bacteria care necrozează țesuturile

Ulcerul Buruli este o boală infecțioasă cauzată de bacteria Mycobacterium ulcerans, care afectează în general mâinile sau picioarele, slăbind activitatea sistemului imun și cauzând moartea țesutului. Cei mai expuși sunt oamenii care locuiesc în apropierea zonelor mlăștinoase sau alte medii acvatice, fiind transmisă de țânțari.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel