Uite referendumul, nu e referendumul! Consilierii PDL din CGMB vor propune să nu se mai organizeze scrutinul din Capitală
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
consil
consil

Consilierii PDL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) îi vor propune primarului general Sorin Oprescu să nu mai aibă loc referendumul privind organizarea administrativă a Capitalei, au declarat joi, pentru NewsIn, surse din cadrul municipalităţii.

Grupul PDL din CGMB va susţine, astfel, o hotărâre potrivit căreia să fie anulată cea privind organizarea referendumului din 19 iunie.

Motivele pentru care PDL nu ar mai dori referendumul sunt legate de costuri şi de faptul că acesta nu are efecte juridice, respectiv nu ar putea determina Parlamentul să voteze Legea Capitalei într-un anumit sens, au mai spus sursele citate.

Pe de altă parte, consilierii USL vor insista pentru organizarea referendumului în forma dorită de ei, adică o singură întrebare referitoare la alegerea primarilor de sector de către CGMB, susţin aceleaşi surse.

În legătură cu acelaşi subiect, preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că nu este nevoie de niciun referendum pentru Capitală, deoarece cetăţenii nu ştiu ce este în spatele "dorinţelor" lor de păstrare a sectoarelor, şi că Parlamentul trebuie să hotărască în această situaţie.

Luni, 23 mai, membrii CGMB sunt însă convocaţi din nou, pentru a dezbate noi propuneri legate de referendum, printre care micşorarea numărului de întrebări, modificarea conţinutului acestora şi mutarea datei de desfăşurare la 26 iunie, faţă de 19 iunie.

Citeşte şi:

Băsescu: Nu e nevoie de referendum în Bucureşti. Parlamentul decide dacă desfiinţează sectoarele. Preşedintele vrea reorganizarea administrativă a ţării – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel