UGSR sesizare pentru Victor Ciorbea: Suspiciuni de gestionare frauduloasă
Biroul executiv al Uniunii Generale a Sindicatelor din România a transmis o sesizare Avocatului Poporului, în care cere un punct de vedere legal privind o posibilă gestionare frauduloasă a patrimoniului UGSR, de după 1989, de către mai multe organizații sindicale.
Iată poziția biroului executiv al UGSR:
"Biroul Executiv al Confederatiei Generale a Muncii - Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania (CGM - UGSR) impreuna cu reprezentantii Uniunilor Judetene membre, au hotarat sa transmita o sesizare Avocatului Poporului, d-lui Victor Ciorbea, prin care sa-i ceara acestuia punctul de vedere legal privind preluarea si gestionarea frauduloasa a patromoniului UGSR dupa 1989, de catre CNSLR-FRATIA, BNS, Cartel ALFA si CSDR ( precum si SC SINDROMANIA si A.N.C.C.S.R.- la care confederatiile sunt actionari).
„Prin acest demers ii vom mai solicita Avocatului Poporului si un punct de vedere in legatura cu art. 26 din Statutul CNSLR, prin care aceasta confederatie sindicala, infiintata dupa 1989, “preia prin absorbtie si sunt succesori universali ai UGSR”, declarandu-se, in mod abuziv, continuatorul UGSR. Pe langa un patrimoniu imobiliar imens, mai vorbim si despre 2,8 milioane de dolari și 4,7 miliarde de lei care au disparut din conturile UGSR, lucru confirmat de catre institutia bancara la care erau depuși banii, care mai arata ca sumele de mentionate au fost transferate in contul CNSLR-FRATIA, in baza prevederilor art. 26 din Statut. Noi credem ca miscarea sindicala din Romania trebuie reformata iar jaful adus patrimoniului membrilor de sindicat trebuie oprit. El are locul lui in aceasta reorganizare”, a declarat Dragoș Frumosu, președintele Confederatiei Generale a Muncii - Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania.
[citeste si]
CGM-UGSR ii va mai solicita Avocatului Poporului sa se pronunte și in legatura cu Decizia Civila nr. 166A/22.02.2017, data de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a-III-a Civila in Dosarul nr. 861/93/2016, impotriva Sentintei definitive nr.1450/2016, care s-a pronuntat pe ceva ce nu a fost solicitat in cererile de apel formulate de apelanti (CNSLR-Fratia, Cartel ALFA, BNS, CSDR, UGSR 2010, SC SINDROMANIA si ANCCSR), situatie care contravine art. 470, alin 1, lit. (c) si (d), din Codul de Procedura Civila, drept pentru care trebuia aplicata sanctiunea decaderii, deci respingerea apelurilor. De fapt, instanta a dat astfel caștig de cauza celor care au fraudat patrimoniul si care au declarat in sedinta instantei ca CGM-UGSR deranjeaza din punct de vedere economic si al imaginii. Prin sentinta civila nr. 1450/2016 erau recunoscute CGM-UGSR toate shimbarile statutelor, modificarile de denumire, inregistrarea organelor de conducere din 1945 pana in 2016 si schimbarea domiciliului din jud Ilfov in Bucuresti, nimic despre patrimoniu," se arată în comunicatul de presă al UGSR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News