UEFA, sancţiuni pentru echipele de fotbal ruseşti. Excluderi din toate competiţiile
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook UEFA
Facebook UEFA
UEFA a decis să excludă toate echipele ruseşti din competiţiile europene. 

Iată deciziile complete, conform Digisport.ro

1. Echipa națională masculină a Rusiei nu va participa în Grupa 2 a Ligii Națiunilor și va fi clasată automat pe locul 4. Așadar, va retrograda.

2. Echipa națională feminină a Rusiei nu va mai participa la Campionatul European din 2022, programat în perioada 6-31 iulie, iar locul său va fi luat de Portugalia, adversara învinsă de Rusia în play-off.

3. Echipa națională feminină a Rusiei nu și-a jucat meciurile din luna aprilie din calificarea pentru Cupa Mondială din 2023 și va fi exclusă din competiție, toate rezultatele anterioare fiind considerate nule.

4. Echipa națională masculină U21 a Rusiei nu și-a jucat partidele din luna martie, pentru EURO 2023, care se va juca în România, și i-au fost anulate toate rezultatele.

5. Fără cluburi din Rusia în Liga Campionilor, Europa League sau Conference League

6. Rusia nu va avea cluburi afiliate care să participe la competițiile aflate sub egida UEFA în sezonul 2022/2023. În consecință, vor fi excluse toate echipele de club masculine și feminine, din toate competițiile sale.

7. De asemenea, Rusia va primi cel mai mic coeficient UEFA pe care l-a avut într-unul din ultimele cinci sezoane - 4,333 pentru cluburi și 1,750 pentru echipa națională.

8. Naționala feminină a Rusiei nu va participa la Campionatul European de Futsal, programat în perioada 1-3 iulie în Portugalia, și va fi înlocuită de Ungaria.

9. Vor fi excluse și toate echipele de juniori, naționale și cluburi, din Rusia.

10. În plus, Comitetul Executiv al UEFA a exclus de la masa discuțiilor ofertele Rusiei pentru a organiza Campionatul European din 2028 sau 2032.

Decizie OFICIALĂ - În Ucraina nu se mai joacă fotbal anul ăsta. Ce se întâmplă cu titlul

Cluburile de fotbal din Ucraina au decis să nu mai reia campionatul anul acesta, din cauza războiului.

Sezonul fusese suspendat în luna februarie din cauza invaziei armatei ruse în Ucraina, fără atribuirea titlului de campioană, a anunţat Liga ucraineană, citată de AFP.

"Clasamentul la data de 24 februarie 2022 va fi clasamentul final al sezonului 2021-2022 şi niciun titlu nu va fi atribuit", a scris Prima Ligă ucraineană (UPL) într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.

"Această decizie va fi supusă aprobării Comitetului Executiv al Federaţiei Ucrainene de Fotbal", precizează UPL.

Şahtior Doneţk, liderul campionatului, în faţa rivalei Dinamo Kiev, în momentul opririi campionatului, nu va primi aşadar titlul de campioană, dar urmează să ocupe primul loc calificativ care îi permite accesul în tururile preliminare ale Ligii Campionilor, în timp ce echipa antrenată de Mircea Lucescu va ocupa locul al doilea.

Invazia din Ucraina, lansată pe 24 februarie de Moscova, a împiedicat reluarea campionatului ucrainean după pauza de iarnă, obligându-i pe jucătorii cluburilor ucrainene, inclusiv pe cei de la Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev, să plece în exil, în afara frontierelor ţării, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel