Data publicării:

UE va îndemna Israelul să nu lanseze o operațiune terestră în Rafah

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Liderii UE sunt îngrijorați de evoluția evenimentelor din Gaza și vor cere Israelului "să se abțină de la o operațiune terestră în Rafah".

Liderii Uniunii Europene vor cere o "pauză umanitară imediată care să ducă la o încetare durabilă a focului" în Gaza și vor cere Israelului să nu lanseze o operațiune terestră în Rafah, potrivit proiectului de concluzii al unui viitor summit.

Proiectul de text, consultat de agenția de știri Reuters, spune că membrii Consiliul European o să îndemne Israelul "să se abțină de la o operațiune terestră în Rafah, unde mai bine de un milion de palestinieni caută în prezent să se pună la adăpost și să aibă acces la asistență umanitară".

Textul mai are nevoie de aprobarea tuturor celor 27 de lideri naționali ai blocului pentru a fi adoptat la summitul de săptămâna viitoare.

Israelul a avertizat de săptămâni întregi că va lansa o operațiune terestră în orașul din sudul țării, însă liderii internaționali i-au cerut să nu o facă, deoarece se tem pentru viețile civililor din în zonă, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel