UE este îngrijorată de riscurile unei "degenerări" a crizei din Ucraina
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Catherine_Ashton dece
Catherine_Ashton dece

Reprezentanta diplomaţiei UE, Catherine Ashton, care începe marţi o misiune de conciliere la Kiev, a spus că este "îngrijorată" de riscurile unei "degenerări" a crizei din Ucraina după o descindere care a avut loc la sediul opoziţiei.

"Înainte de vizita mea la Kiev, aflu cu îngrijorare informaţiile conform cărora poliţia a forţat întrarea în sediul celui mai mare partid de opoziţie", a afirmat Ashton, citată într-un comunicat transmis în noaptea de luni spre marţi.

Aceste evenimente survenite "chiar în ziua în care preşedintele Viktor Ianukovici a propus o masă rotundă naţională (...) riscă serios să deraieze procesul" de negociere a unei reglementări a crizei prin care trece ţara, a adăugat ea. Ashton a cerut "autorităţilor ucrainene să dea dovadă de cât mai multă reţinere posibilă şi să se abţină de la orice utilizare suplimentară a forţei pentru a lăsa teren unei soluţii negociate" la impasul actual, scrie MEDIAFAX.

Forţele de ordine ucrainene au intervenit în forţă luni asupra manifestanţilor care blocau sediul guvernului şi au realizat o descindere la sediul partidului opozantei Iulia Timoşenko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel