UE dă în clocot: România, vizată de un plan extrem al marilor puteri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Marii Britanii contraatacă după criticile aspre ale președintelui Comisiei Europene referitoare la planurile conservatorilor de a limita libera circulație în Uniunea Europeană. Convulsiile politico-sociale sunt intensificate de Franța, care are în vedere două legi potrivit cărora Parisul își rezervă dreptul să refuze intrarea pe teritoriul său a imigranților considerați o amenințare.

David Cameron i-a răspuns lui Jose Manuel Barroso că cetățenii britanici sunt singurii săi "șefi", după ce portughezul l-a avertizat că face o "eroare istorică" prin planurile privind imigrația. 

"Ce vrem noi, în Marea Britanie, este o renegociere a relației noastre cu UE și apoi un referendum în care cetățenii britanici să decidă dacă rămânem în această organizație reformată sau o părăsim.

"Asta voi urmări, asta voi livra și în inima renegocierilor trebuie să răspundem îngrijorărilor oamenilor despre imigrație. Sunt foarte sigur despre cine este șeful, în fața cui răspund, și aceștia sunt cetățenii britanici. Ei vor ca această chestiune să se rezolve, nu sunt nerezonabili, și eu o voi rezolva", a declarat David Cameron, citat de presa britanică.

În acest timp, subiectul care a aprins spiritele în Marea Britanie a atins și Franța, acolo unde legislatorii intenționează să formuleze două legi prin care Parisul va putea să refuze intrarea în Hexagon a imigranților nedoriți.

Executivul european nu și-a exprimat opinia cu privire la propunerea francezilor. Primele reacții au venit din partea organizațiilor pentru drepturile omului, care consideră că inițiativele legislative îi vizează pe rromi.

"Suntem în special îngrijorați cu privire la posibilitatea ca aceste măsuri să fie folosite împotriva rromilor din România și Bulgaria", spune Claudia Charles, reprezentant al ONG-ului parizian "Grupul pentru Susținerea și Informarea Imigranților".

Război între Cameron și Barroso în UE: miza pentru România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel