Udrea speră să scape de executarea sentinței de 6 ani de închisoare. Își joacă ultima carte, în fața instanței
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Elena Udrea/ Inquam Photos / Octav Ganea
Elena Udrea/ Inquam Photos / Octav Ganea
Elena Udrea speră să scape de executarea sentinței de 6 ani de închisoare. Astăzi, ea-și joacă ultima carte în instanță. 

UPDATE: Instanța a rămas în pronunțare

Astăzi, 12 septembrie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție dezbate contestația în anulare depusă de Elena Udrea la decizia din dosarul Gala Bute. Este, practic, ultima șansă a fostului ministru. În acest dosar, magistrații au decis ca Elena Udrea să rămână după gratii în timp ce este judecată contestația în anulare. 

Elena Udrea se află în Penitenciarul Târgșor, de unde va și fi audiată în acest proces prin videoconferință. Ea a fost condamnată în aprilie la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Elena Udrea acuză că decizia a venit prin încălcarea hotărârilor CCR. 

În același timp, fostul ministru încearcă să obțină o zi de permisie pentru ziua fetiței sale, în 20 septembrie 2022. Este prima permisie pe care o cere Elena Udrea. ”Pentru copii nu este plăcut şi nici de dorit să vină în vizita la penitenciar Este prima oară când cere permisie şi este motivată de menţinerea relaţiei cu familia. Doreşte să petreacă o zi liniştită alături de fetiţa sa” spunea avocata Silvia Uscov, la Antena 3. Pe de altă parte, avocatul Adrian Cuculis spunea că sunt slabe șanse pentru a primi această permisie. 

Într-un mesaj de la sfârșitul lunii august, despre condamnarea sa, Elena Udrea scria pe Facebook: 

”E pe noroc, e ruleta rusească?”

”Așa cum am precizat, nerespectarea deciziei CCR în cazul Gala Bute de către chiar judecători ai celei mai înalte instanțe judecătorești din țară, ICCJ, a dus nu doar la arestarea mea ilegală și a dat tonul haosului din justiție. Astăzi s-a ajuns nu doar ca, în zone diferite ale țării, Curțile de Apel să aibă poziții diferite față de Constituție, unele respectând deciziile Curții Constituționale, altele nu, dar chiar și în interiorul aceleiași instanțe, vezi Curtea de Apel București în cazurile... și Bogdan Oltean. Mai rău, în cazul meu, nu doar că aceeași instanța, ICCJ, a refuzat să aplice numai în Gala Bute Decizia nr 685/2018 și să rejudece dosarul, ci chiar aceiași judecători care o respectă în toate celelalte cazuri similare, la mine nu au ținut cont de ea. Și atunci, întrebarea este, ce justiție avem în România astăzi? E pe noroc, e ruleta rusească? E în funcție de persoană, a celui judecat sau a celui care judecă, judecătorul, sau în funcție de instanța de judecată?

”Astăzi copilul meu crește fără mamă”

Nu mai există nici o predictibilitate a actului de justiție, iar consecințele nu sunt doar colapsul în care ne aflăm și subminarea statului de drept în țară noastră, ceea ce o face ușor de subordonat intereselor economice străine. Ci, concret are consecințe dramatice asupra vieților celor implicați, din încălcarea Deciziei CCR în Gala Bute, spre exemplu, niște oameni au ajuns ilegal în pușcărie, iar în cazul lui Rudel Obreja este vorba chiar de viață și moarte. Pentru că dacă el nu ar fi fost ilegal arestat pe 7 aprilie, odată cu mine, poate boala crâncenă nu i s-ar fi declanșat trei săptămâni mai târziu, sau, dacă s-ar fi întâmplat totuși, ar fi avut posibilitatea să o descopere și să se trateze imediat, nu după 4 luni. Astăzi încălcarea Constituției înseamnă “doar” că niște oameni au fost băgați ilegal în pușcărie, mâine însă poate că niște judecători vor decide împotriva Constituției și a Referendumului pentru familie, că un copil poate fi adoptat de un cuplu homosexual, că proprietatea privată este contrară intereselor UE, deci îți vor lua casa, că resursele naturale ale României aparțin de fapt Germaniei, așa cum deja o instanță a hotărât închiderea minelor de cărbuni și stoparea construirii unei Hidrocentrale din motive de lăcuste și cărăbuși care trebuie protejați. Astăzi copilul meu crește fără mamă, mâine poate copilul tău va fi determinat să își schimbe sexul la 8 ani, astăzi Rudel Obreja se luptă pentru viața lui, mâine poate ne vom lupta cu toții după ce vom fi fost cobaii unor experimente cu noi vaccinuri și noi pandemii provocate. Nu uitați, somnul națiunii naște monștrii!”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel