Udrea a fost primul turist care a mers cu autobuzul decapotat. Vezi aici poze de pe traseu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Primul traseu turistic din Capitală parcurs cu autobuze supraetajate a fost inaugurat, joi, în prezenţa ministrului Turismului Elena Udrea şi a conducerii RATB, informează Mediafax.

“De mâine începând, pe străzile din Bucureşti vor putea fi văzute autobuze supraetajate roşii cu „frunza” brandului turistic pe ele. Întocmai ca în filmele pe care le vedeam acum 20 de ani cu autobuzele cu etaj din Londra, devenite şi ele simboluri ale Capitalei Marii Britanii.” – scria inca de aseara Elena Udrea, pe blog.

Costurile de închiriere ale autobuzelor se ridică la aproximativ 60.000 de euro pentru trei luni şi sunt suportate de RATB şi Ministerul Turismului.

Ministrul Elena Udrea a declarat în timpul traseului că are convingerea că acest program va fi un succes, iar dacă acest lucru se va întâmpla el ar putea fi extins şi în alte oraşe.

"Acest tip de autoturisme trebuie să circule şi în alte oraşe şi dacă primăriile ne vor solicita ajutorul noi le vom sprijini", a declarat Udrea.

Ministrul Turismului a spus că a călătorit aproape în toate oraşele din Europa în care a fost, cât şi în SUA, cu acest tip de autobuze şi că este mulţumită că acum şi Bucureştiul are acest tip de transport.

Călătorii platesc pentru un bilet 25 de lei în cazul adulților, respectiv 10 lei în cazul copiilor între 7-14 ani. Pentru copii sub 7 ani, călătoria este gratuită dacă sunt însoțiți de un părinte. Tichetele de călătorie se achizitioaneaza atât de la centrele de vânzare ale RATB, cât și din autobuze, având valabilitate de 24 de ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel