UDMR, împotriva lui Băsescu: Premierul Ponta trebuie să meargă la Bruxelles
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mate_levente
mate_levente

Premierul trebuie să reprezinte România la Consiliul European și nu președintele, iar în Parlament UDMR va vota în consecință, a declarat, pentru NewsIn, liderul deputaților UDMR, Mate Andras-Levente.

În opinia acestuia, Consiliul European ”nu trebuie înţeles ca un organism internațional public”, întrucât multe subiecte care se discută vizează ”strict guvernul”.

“Preşedintele României reprezintă statul la organismele internaționale precum NATO şi ONU, dar Consiliul de miniştri şi tot ce înseamnă Consiliul European nu trebuie înţeles ca un organism internațional public. Prin urmare, primul ministru este cel care ar trebui să reprezinte statul român la Consiliu, pentru că este vorba inclusiv de anumite subiecte care vizează strict guvernul”, a explicat Mate Andras-Levente.

Totodată, întrebat dacă parlamentarii UDMR vor susţine solicitarea premierului Victor Ponta prin care cere ca el să reprezinte România la Consiliul European, liderul UDMR a răspuns: “sunt ferm convins că aceasta va fi poziţia noastră”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel