UDMR, gafă după gafă. Bogdan Chirieac: Situația nu este doar revoltătoare, este de-a dreptul dezgustătoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
UDMR, gafă după gafă. Bogdan Chirieac: Situația nu este doar revoltătoare, este de-a dreptul dezgustătoare / Foto: Facebook Kelemen Hunor
UDMR, gafă după gafă. Bogdan Chirieac: Situația nu este doar revoltătoare, este de-a dreptul dezgustătoare / Foto: Facebook Kelemen Hunor
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre gafele făcute de UDMR. 

UDMR este ținta criticilor în aceste zile. După scandalul generat prin discursul rasist al lui Viktor Orban de la Tușnad, aplaudat de Kelemen Hunor, o altă gafă vine din partid. Eduard Novak, ministrul Sportului, a susținut că nu a fost invitat să participe la primirea delegaţiei de canotaj și din acest motiv nu s-a prezentat să îi felicite pe sportivii români pentru reușitele lor. Astăzi, președintele Federației Române de Canotaj i-a răspuns ministrului de la UDMR, atrăgându-i atenția că nu Federația trebuia să îi trimită invitația (Vezi știrea AICI). Pornind de la acest subiect, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Realitatea Plus ce se va întâmpla cu UDMR după gafele din ultima vreme.

Bogdan Chirieac: Situația nu este doar revoltătoare, este de-a dreptul dezgustătoare

"Vorbim despre lanțul acesta de gafe și de sfidări din partea ministrului Sportului începând cu această situație și să ne răspundeți totuși la întrebarea ce se va întâmpla cu UDMR dacă pornim de la această situație și de la toate gafele anterioare despre care tot vorbim de săptămâni bune", l-a întrebat Raluca Țicmeanu pe Bogdan Chirieac.

"Situația nu este doar revoltătoare, este de-a dreptul dezgustătoare. Cu o țară profund în criză, în toate crizele posibile, să știți, că nu ne aflăm doar în criza energetică, doar în război, suntem în criză socială, fundamentală, cu un stat eșuat care nu funcționează, cu justiție nefuncțională, cu administrație neperformantă, cu costuri uriașe pentru administrație, pentru funcționarea țării, cu ridicări de taxe și impozite pentru mediul privat, deci ne aflăm într-o situație cumplită. Tot ce înseamnă administrație, cum a spus marea noastră campionă doamna Elisabeta Lipă, Guvernul e plecat în vacanță, că din cauza vacanței nu au luat în seamă invitația și au zis: Ia mai dă-i încolo, Doamne iartă-mă, ce să mai venim, ce să facem... Nu vă așteptați la nimic bun, doamnă. Deci nu cred că vor reuși vreo remaniere. Nici nu are cum. Cine să promoveze remanierea? PSD-ul care îl ține în spate pe Sorin Grindeanu cu nenorocirile de la Transporturi și ce e pe acolo, cine să promoveze?", a spus Bogdan Chirieac.

Scandalul generat de declarațiile lui Viktor Orban

"Chiar îl auzeam mai devreme pe domnul Ciolacu care spunea că vom vedea cât e de vină Kelemen Hunor sau UDMR, cât e de vină statul român că a permis așa ceva și se referea la vizita domnului Orban și discursul dumnealui", a intervenit Raluca Țicmeanu. 

"Formula asta cu statul român e o formulă nefericită a domnului Ciolacu. Țările democratice vorbesc despre Guvern, statul este o noțiune inventată acum pentru a include și serviciile, și securitatea, care nu fac parte din Guvern, sunt la președenție, că așa a decis Iliescu în anii 90 în CSAT. Eu cred că aici PSD-ul este la guvernare, nu are treabă cu serviciile teoretic, nu? Adică cu statul. Nu, e o chestiune a Guvernului, iar Guvernul nu reușește. Spuneam că domnul Nicolae Ciucă nu conduce PNL-ul în acest moment fiindcă vedeți bine, pe domnul Virgil Popescu nu îl poate atinge absolut nimeni. (...) Ei sunt în vacanță după cum știți, din iulie. Și sunt, fir-ar să fie, într-o țară în criză profundă, moment în care un demnitar nu ar trebui să își ia concediu cât e demnitar, după ce termină cu demnitatea, poate să-și ia 10 ani sabatic, că are și cu ce.

Nu, nu asta e problema fundamentală. La o săptămână după declarațiile rasiste ale domnului Viktor Orban la Tușnad, aplaudat de domnul Hunor și de domnul Novak, au intervenit autoritățile din România. De ce au intervenit? Fiindcă la 24 de ore a avut reacție Departamentul de stat al Statelor Unite care ne-a spus: "Vă duceți într-o zonă rasistă. Noi am mai salvat Europa în secolul XX cu naziștii, și cu Hitler și cu tot ce a fost acolo". Apoi, s-a deșteptat Bruxelles-ul, Ursula von der Leyen și după zile a apărut președintele Iohannis, corect la vremea respectivă, dar cu mare întârziere, că probabil și dânsul era în vacanță. În toată această perioadă, știți bine, Kelemen Hunor le-a trântit un răspuns din ăsta în vârful gurii, în vârful limbii: "Ia lăsați-mă în pace că ați scos din context și nu a fost niciun discurs rasist și cu asta basta", și a plecat în concediu și domnia sa, dar nu înseamnă că ei pot să scoată UDMR-ul, nici nu trebuie scos de la guvernare, că ei reprezintă o minoritate importantă în România. Problema era ca domnii Hunor și domnul Novak să facă un pas înapoi. Nici măcar asta nu se face. Vorbim despre remaniere. Ce remaniere? Pe Grindeanu? Imposibil. Pe Virgil Popescu? Imposibil", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel