UDMR, acord cu PCM, parte a strategiei pentru alegerile din 2016
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Uniunea Democrată Maghiară din România şi Partidul Civic Maghiar sunt pe punctul de a finaliza unui nou acord de colaborare în perspectiva alegerilor de anul viitor, a anunţat sâmbătă, la Târgu Mureş, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

'Cu PCM avem un acord încă de anul trecut, în această perioadă am lucrat şi suntem aproape de a finaliza un acord de principiu pentru 2016, pentru alegerile parlamentare. Eu cred că această colaborare a fost şi rămâne una benefică. Nu pot să spun acest lucru despre celălalt partid (PPMT - n.r.) care a anunţat încă din august sau din iulie că ei vor candida separat la toate alegerile, vor fi competitorii noştri şi strategia lor este, aşa cum a fost şi până acum, de a ne obliga să stăm în genunchi şi atunci pentru ei va fi mai bine, aşa cred ei. Din acest punct de vedere, sigur că ne pregătim pentru o competiţie. Am avut şi în 2012 şi tot am reuşit să menţinem la alegerile locale acea forţă de care comunitatea maghiară a beneficiat - peste 200 de primari, peste 2.000 de consilieri locali şi aşa mai departe. Şi din acest punct de vedere nu vom avea emoţii, dar suntem conştienţi că va fi o competiţie', a declarat presei Kelemen Hunor, în discursul susţinut în cadrul celui de-al III-lea Congres al delegaţilor Organizaţiei de Femei din UDMR, care se desfăşoară la Târgu Mureş.

Hunor: Femeile din UDMR, rol hotărâtor în alegerile de anul viitor

Potrivit liderului UDMR, organizaţia de femei va avea un rol hotărâtor în alegerile de anul viitor, pe fondul prefigurării unei competiţii maghiaro-maghiare.

'În ultimii doi ani, aţi demonstrat că, în pofida oricăror greutăţi interne, suntem sinceri între noi, chiar dacă uneori avem păreri diferite şi, în pofida disputelor interne, aţi putut avansa şi v-aţi întărit în credinţa că merită să vă asumaţi această muncă, că merită să o faceţi. Şi toate acestea în condiţiile în care sunteţi mame, aveţi locuri de muncă, trebuie să fiţi atente şi la familie şi totuşi acordaţi timp şi comunităţii. Pentru acest lucru aş dori să vă mulţumesc la finalul celor doi ani şi bineînţeles vă rog ca şi anul viitor să va asumaţi această muncă şi să o continuaţi pentru că ne aşteaptă foarte mari provocări, foarte mari sarcini şi pe următorii ani va fi definitoriu ce va face UDMR şi ce veţi face voi', a arătat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel