Data publicării:

Ucrainenii își urcă autocamioanele pe trenuri pentru a evita blocajele camionagiilor din Polonia / video viral

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres NOELREPORTS captură foto X
Foto: Agerpres NOELREPORTS captură foto X
Ucrainenii apelează la o metodă atipică pentru a reuși să-și transporte mărfurile în Uniunea Europeană.

Companiile de transport ucrainene folosesc acum o soluție costisitoare, dar eficientă pentru a ocoli blocada camionagiilor polonezi de la punctele de trecere a frontierei, conform RMX.

Firmele ucrainene au început să încarce camioane pe vagoane și le transportă peste graniță.

Strategia, menită să atenueze impactul protestului în curs al companiilor de transport poloneze, costă 1.600 de euro pentru fiecare camion urcat pe o platformă feroviară. Potrivit lui Volodymyr Balin, vicepreședintele Asociației Transportatorilor Rutieri Internaționali, exportatorii ucraineni se pregătesc pentru această schimbare a modului de transport.

Balin a dezvăluit că primul tren, echipat cu 23 de vagoane, a plecat pe 4 decembrie. Trenul, care transporta mărfuri supradimensionate, a fost conceput pentru a transporta camioane din Ucraina în Polonia, unde acestea urmau să fie descărcate și să-și continue călătoria.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini care arată camioanele transportate de către garniturile de tren.

Protestul transportatorilor polonezi, care se desfășoară din 6 noiembrie, a fost cauzat de deciziile Uniunii Europene care au favorizat industria de transport din Ucraina în detrimentul Poloniei. UE a scutit companiile ucrainene de la cerința de licență comercială de care companiile poloneze au nevoie pentru a intra în Ucraina. Această scutire a făcut ca firmele ucrainene să capteze din ce în ce mai mult piața poloneză, ceea ce a dus la pierderi pentru transportatorii polonezi.

Transportatorii polonezi cer restabilirea relațiilor economice normale, inclusiv restabilirea sistemului de autorizații pentru firmele ucrainene de a transporta mărfuri, cu excepții pentru ajutorul umanitar și proviziile pentru armata ucraineană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel