Ucraina spune că a ucis sute de soldaţi ruşi în urma unui atac cu rachetă în Doneţk
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Алесь Усцінаў, Pexels
Fotografie de la Алесь Усцінаў, Pexels
Forţele armate ucrainene anunţă un succes masiv în urma unui atac cu rachetă asupra regiunii Doneţk. 

Ucraina afirmă că a ucis aproximativ 400 soldaţi ruşi, într-un atac cu rachetă asupra regiunii Doneţk, ocupate de Rusia. Racheta a vizat o clădire din oraşul Makiivka, unde se presupune că erau staţionate forţe ruse. Numărul victimelor nu a fost confirmat. Autorităţile proruse au recunoscut că există victime, însă nu au confirmat cifrele raportate de ucraineni. La Kiev, sirenele de raid aerian au răsunat din nou duminică noapte, pe fondul continuării celui mai recent val de atacuri ruseşti cu rachete şi drone. Daniil Bezsonov, un oficial prorus de rang înalt din zonele ocupate ale regiunii Doneţk, a declarat că racheta a lovit oraşul Makiivka la două minute după miezul nopţii, în ziua de Anul Nou.

"O lovitură masivă cu rachete americane MLRS Himars a vizat clădirea şcolii profesionale. Există morţi şi răniţi, numărul exact nu este cunoscut, deocamdată", a scris Bezsonov, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Mai mulţi comentatori şi bloggeri ruşi au recunoscut că atacul a avut loc, însă au indicat că numărul victimelor este mai mic decât susţin ucrainenii. Potrivit armatei ucrainene, pe lângă cei aproximativ 400 de soldaţi ucişi, alte 300 de persoane au fost rănite. Administraţia instalată de Rusia a comunicat că cel puţin 25 de rachete au fost lansate asupra regiunii, în Ajunul Anului Nou.

La câteva ore după atacul din Makiivka, Kievul a fost vizat de drone şi rachete care au lovit infrastructura critică, potrivit guvernatorului regional, Oleksi Kuleba. Primarul capitalei ucrainene a precizat că un bărbat din Kiev a fost rănit de rămăşiţele unei drone ruse distruse de apărarea ucraineană, scrie Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel