Ucraina s-a baricadat. Peste 5000 de bariere de beton în Odesa
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Pexels.com
Pexels.com
Mai mult de 5.000 de bariere de beton, cunoscute sub numele de "dinții dragonului", au fost instalate ca parte a dezvoltării sistemului regional de apărare în regiunea Odesa.

"Administrația regională raportează consolidarea fortificațiilor moderne, care prevăd un sistem de tranșee, adăposturi și alte refugii, atât pentru personal, cât și pentru echipamente.", notează Pravda.

Se raportează că tranșeele sunt protejate împotriva scurgerilor, sunt impermeabilizate și îmbunătățite cu lemn și umplutură.

Ministerul Apărării al Ucrainei prezintă îmbunătățirea tranșeelor în regiunea Donetsk

Army Inform, publicația Ministerului Apărării al Ucrainei, a raportat că trupele construiesc un punct de fortificație chiar pe linia de foc în zona de responsabilitate a unuia dintre grupurile operaționale strategice.

 "Aici lucrează doar personalul militar, deoarece este prea aproape de linia de contact, iar Forțele Armate sunt mai familiare cu cerințele și specificațiile activității de luptă. Ca rezultat, astfel de puncte fortificate sunt ridicate de unitățile de inginerie."

Publicația scrie că, dată fiind natura și realitățile războiului modern, tranșeele sunt făcute mai late și mai adânci pentru a crea mai mult spațiu pentru manevre între echipamente sau pentru a transporta răniții pe targă.

Leonid, un ofițer în trupele de geniu, explică cum s-au schimbat normele pentru construcția unor astfel de fortificații:

"Dacă adâncimea și lățimea tranșeelor erau standard în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (1,5 metri pe 80 de centimetri), acum construim tranșee care au 2 metri adâncime și aproximativ 1 metru lățime. În plus, se adaugă un parapet suplimentar de jumătate de metru. În același timp, este imposibil să mărim dimensiunile, deoarece tranșeele vor deveni mai vulnerabile la bombardamente. În construcție, folosim geotextile, plasă, placă și bare."

Deoarece tranșeele sunt în zigzag, colțurile sunt întărite cu coloane și distanțiere suplimentare. Punctele de tragere sunt căptușite cu plăci de lemn.

Ieșirile cu tranziții netede de înălțime sunt, de asemenea, proiectate pentru a preveni rănile în timpul mișcărilor rapide.

Zona blocată are aproximativ 2 metri și 30 de centimetri înălțime. Există un cadru solid, grinzi transversale longitudinale care se suprapun și doi butuci: o bobină conține jumătate de metru de sol, iar a doua bobină conține aceeași cantitate.

Totul este mascat. În caz de bombardament, puteți alerga rapid către astfel de zone din punctele voastre de tragere. La fiecare intrare și ieșire se sapă o fântână pentru a colecta apa și a împiedica scurgerea în zona blocată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel