Urmărește emisiunea live
Ucraina REFUZĂ categoric vaccinul rusesc anti-COVID. "Utilizarea acestuia este imposibilă"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ministerul Sănătății din Ucraina anunțat că nu va primi vaccinul rusesc anti-COVID.

Ministerul Sănătății din Ucraina nu intenționează să cumpere sau să primească vaccinuri rusești împotriva coronavirusului și nu desfășoară nicio negociere, potrivit unui comunicat de presă, transmite Interfax. Reprezentanții ministerului susțin că orice presupuneri cu privire la posibile negocieri cu privire la achiziționarea de vaccinuri rusești nu au nicio bază legislativă.

„Nicio cerere de înregistrare a vaccinului rusesc Gam-COVID-Vak, cunoscut sub denumirea de „Sputnik-V ”, nu a fost depusă. Mai mult, acest vaccin nu fost aprobat sau verificat de autoritățile din SUA, Elveția, Japonia, Australia, Canada sau UE, ceea ce face imposibilă achiziționarea și utilizarea acestuia în Ucraina.", au subliniat reprezentanții ministerului. 

În 6 octombrie, politicianul ucrainean de opoziție, Viktor Medvedciuk, i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să aducă vaccinul rusesc împotriva coronavirusului în Ucraina, afirmând că el însuși și-a administrat acest ser. Drept răspuns, Putin a spus atunci că Rusia este pregătită să ofere Ucrainei un vaccin împotriva coronavirusului contra plată.

VEZI ȘI: Rusia vrea să vândă Ucrainei vaccinul Sputnik-V. Ofertă fără cerere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel