Ucraina l-ar fi eliminat pe Andrey Kondrashkin, un proeminent comandat rus / „Sângele fiecăruia dintre luptătorii noștri va fi răsplătit doar cu sânge”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Colonelul Andrey Kondrashkin, comandantul unei brigăzi de asalt aerian de elită rusă, ar fi fost ucis în Ucraina.

Vestea a fost anunțată de Alexandru Hodakovski, comandantul batalionului „Vostok” aliniat cu Rusia, care luptă pe frontul Donețk, ale cărui trupe au fost împinse respinse din Urozhaine în august, conform Newsweek.

Kondrashkin, comandantul celei de-a 31-a Brigăzi de Asalt Aeropurtat de elită, ar fi jucat un rol crucial în asediul Mariupolului de către Rusia în 2022.

Hodakovski a sugerat că a fost ucis într-un atac ucrainean.

„În timp ce luptam umăr la umăr, ne-am împrietenit cu Andrei, iar astăzi am fost profund răniți de vestea morții lui. Oferim condoleanțe familiei și prietenilor lui, camarazilor săi de arme", a scris Hodakovsky într-o postare pe canalul său de Telegram. 

Jurnalistul ucrainean Yurii Butusov a declarat că Brigada 31 a luat parte la „toate bătăliile majore ale războiului” și a spus că brigada se află acum lângă orașul Bakhmut din regiunea Donețk a Ucrainei, în prezent scena unor lupte intense.

Kondrashkin fusese însărcinat să respingă atacurile ucrainene la sud de satul Andriivka pentru a preveni capturarea rămășițelor Brigăzii 72 de pușcași.

„Cu toate acestea, Kondrashkin nu a putut duce la bun sfârșit misiunea”, a scris Butusov.

„Încă nu sunt cunoscute circumstanțele în care a fost ucis exact Kondrashkin în timpul acestor bătălii. Dar lichidarea comandantului uneia dintre formațiunile de atac rusești este o realizare serioasă”, a spus el.

„În luptele pentru Andriivka, după cum se știe acum, un număr mare de personal de comandă al puștilor motorizate 57, 72, 85 și brigăzilor 31 de asalt aerian ale Forțelor Armate Ruse au fost distrus”, a spus jurnalistul.

Brigada a 3-a de asalt separată a Ucrainei a declarat pe 15 septembrie că o brigadă rusă a fost lăsată „în zdrențe” după recucerirea Andriivka, care este situată la aproximativ 10 kilometri sud de Bahmut. Recucerirea sa a venit la mai bine de trei luni de la lansarea contraofensivei Kievului.

„În două zile, Brigada a 3-a de asalt a eliminat: șeful brigăzii de informații inamice; trei comandanți de batalion; și aproape toată infanteria brigăzii 72, împreună cu alți ofițeri și o cantitate semnificativă de echipament”, se arată în comunicat. „De acum, luptele continuă, unitățile noastre continuă să se consolideze în noi poziții”, mai precizează comunicatul..

Recucerirea Andriivka este „cheia succesului în toate direcțiile ulterioare”, a spus brigada, adăugând: „Plătim un preț mare pentru rezultatele acestor bătălii. Și sângele fiecăruia dintre luptătorii noștri va fi răsplătit doar cu sânge”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel