Data actualizării:
Data publicării:

Ucraina l-a lichidat pe Moise, considerat „cel mai de succes“ operator de drone al rușilor. Ar fi ucis 500 de ucraineni / video+foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Moise, un rus considerat „cel mai de succes“ operator de drone, a fost lichidat pe malul stâng al râului Nipru.

Forțele armate ale Ucrainei au spus că invadatorul rus „Moise” a fost eliminat pe malul stâng al râului Nipru împreună cu colegii săi din regiunea Herson. Potrivit Marinei Ucrainene, ocupantul, care făcea parte din echipajul dronelor de atac, a fost eliminat pe malul stâng al Niprului, în satul Krynky, scrie Unian.

„Militarii celei de-a 35-a brigăzi maritime separate, numită după contraamiralul Mihail Ostrogradsky, au distrus un echipaj inamic de UAV-uri de atac pe malul stâng al Niprului”, se spune în raport.

Informarea a menționat că cel puțin trei persoane au fost ucise și aproape tot atâtea au fost rănite ca urmare a lovirii centrului de control de atacuri UAV.

„Conform informațiilor din surse deschise, printre cei care au mers la „concertul cu Kobzon” s-a numărat un membru senior al echipajului cu indicativul „Moise”, a notat Marina Ucraineană.

Moise a postat ultimul său mesaj pe canalul personal de Telegram în urmă cu câteva zile. Pe 17 ianuarie, invadatorul a scris: „E iad în Krynki...”. Pe 19 ianuarie, soția sa a anunțat moartea acestuia. Femeia scrie că nu cunoaște împrejurările morții lui.

Invadatorul a fost un operator de vehicule aeriene fără pilot și a colectat, de asemenea, bani pentru UAV-uri pentru armata rusă. „Corespondenții militari” ruși scriu că urmărea bărci bărci ucrainene în regiunea Herson.

Moise ar fi ucus 500 de soldați ucraineni și ar fi scufundat peste 30 de ambarcațiuni ale acestora care transportau personal pe malul stâng al râului Nipru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel