Ucraina a început mobilizarea trupelor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Administraţia interimară  de la Kiev a început mobilizarea trupelor, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în contextul semnalelor privind o intervenţie militară rusă în Crimeea, informează CNN.

Consiliul ucrainean pentru Securitatea Naţională a decis plasarea armatei în stare de alertă şi mobilizarea trupelor, afirmă preşedintele instituţiei, Andrei Parubi.

Preşedintele Vladimir Putin i-a transmis omologului său american, Barack Obama, că Rusia îşi rezervă dreptul de a "proteja interesele sale şi populaţia rusofonă" în caz de "violenţe" în estul Ucrainei şi în Crimeea.

 Două nave militare ruse dotate cu echipamente antisubmarin sunt staţionate în largul Peninsulei Crimeea, afirmă surse militare ucrainene, explicând că prezenţa navelor încalcă acordul privind Flota rusă de la Marea Neagră.

Flota rusă de la Marea Neagră este staţionată în portul ucrainean Sevastopol, dar nu se ştie dacă navele observate aparţin acestei flote.

 De asemenea, un reprezentant al misiunii Ucrainei la Naţiunile Unite a declarat că aproximativ 15.000 de militari ruşi sunt deja în Peninsula Crimeea.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel