Data actualizării:
Data publicării:

Ucraina, fără banii din partea SUA. Congresul a refuzat validarea pachetului financiar

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Congresul american nu a validat pachetul financiar de 61 de miliarde de dolari, pentru care au insistat președinții Volodimir Zelenski și Joe Biden.

Ucraina nu va primi pachetul de 61 de miliarde de dolari, pentru care au insistat atât Kievul, cât și Casa Albă, după ce Congresul american a anunțat că va încheia acest an fără a-l valida. Anunțul a fost făcut marți de liderii democrat și republican din Senatul SUA, transmite AFP, citat de Agerpres.

Negociatorii republicani și democrați nu au ajuns la un acord, în pofida presiunilor repetate din partea președintelui Biden și a apelurilor din partea omologului său ucrainean Volodimir Zelenski.

Liderii Senatului, democratul Chuck Schumer și republicanul Mitch McConnell, au spus că speră să poată vota acest ajutor ”la începutul anului viitor”.

Aceasta este încă o dezamăgire pentru președintele ucrainean, într-un an marcat de speranța neîmplinită a unei contraofensive majore, presiunea crescută a Rusiei pe front și eșecul deblocării unui ajutor de 50 de miliarde de euro de către Uniunea Europeană. Iar Casa Albă a avertizat deja că va rămâne ”fără resurse” pentru Ucraina ”până la sfârșitul anului”.

Reacția lui Zelenski

La rândul său, președintele Zelenski a reacționat pe platforma X (fosta rețea Twitter), unde a afirmat ”strategia generală nu poate fi schimbată”, în timp ce tacticile ”pot fi schimbate ca urmare a acțiunilor noastre din 2023”.

”Unitatea noastră depinde doar de noi. Unitatea noastră este arma noastră de producție internă și cred că acesta este know-how-ul nostru, care ne-a ajutat și ne-a salvat țara la începutul războiului”, a mai scris Volodimir Zelenski.

Citește și: Putin spune că Rusia e gata să discute cu Ucraina, SUA și Europa, dar cu o condiție - Reuters

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel