Data publicării:

Jens Stoltenberg laudă forțele ucrainene pentru realizările de pe câmpul de luptă: Ucrainenii câştigă treptat teren

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. Sursa Agerpres
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. Sursa Agerpres
Joi, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat în Parlamentul European că au fost înregistrate progrese în ceea ce privește contraofensiva pe care Ucraina a început-o în luna iunie cu scopul de a-și recupera teritoriul pe care Rusia l-a cucerit, transmite Reuters.

'Ucrainenii câştigă treptat teren... Au reuşit să străpungă liniile defensive ale forţelor ruse şi înaintează', a spus Jens Stoltenberg.

De când a fost lansată contraofensiva, Kievul a întâmpinat dificultăți în străpungerea liniilor defensive ale Rusiei. În același timp, Ucraina a primit foarte multe critici în media din Occident deoarece nu și-a concentrat forțele în locurile potrivite.

Stoltenberg susține că era de aşteptat ca această contraofensivă să înainteze lent.

'Nimeni nu a spus că va fi uşor. Cu greu am văzut în istorie mai multe mine pe câmpul de luptă decât vedem astăzi în Ucraina. Prin urmare, era evident că urma să fie extrem de dificil', a mai spus acesta.

Potrivit acestuia, ucrainenii 'fac progrese. Poate nu atât de mult pe cât speram noi, dar câştigă teren în mod gradual. Circa o sută de metri pe zi, ceea ce înseamnă că, atunci când ucrainenii câştigă teren, ruşii pierd teren', a spus Jens Stoltenberg.

În același timp, el a lăudat forțele ucrainene pentru ceea ce au realizat pe câmpul de luptă.

'Punctul de plecare este că armata rusă era a doua cea mai puternică din lume. Iar acum, armata rusă este a doua cea mai puternică din Ucraina. Este foarte impresionant din partea ucrainenilor', potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel