Data actualizării:
Data publicării:

Ucraina: Atac rusesc cu rachete asupra orașului natal al lui Zelenski, Krivîi Rih, soldat cu morţi şi răniţi

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un atac cu rachete efectuat de Rusia asupra orașului Krivîi Rih din regiunea Dnipropetrovsk, situată în centrul Ucrainei, a avut ca rezultat morți și răniți. Una dintre rachete a lovit o clădire rezidențială, conform informațiilor furnizate de EFE.

Şeful administraţiei militare din regiune, Serhii Lisak, aspus pe canalul său Telegram că ruşii au 'comis un alt act terorist împotriva zonelor rezidenţiale. Toată noaptea. Crud. Există morţi şi răniţi'.

Lisak a îndemnat populaţia să nu ignore sirenele de alarmă aeriană, pentru că situaţia este 'încă foarte periculoasă'. Conform primelor informaţii, cel puţin trei persoane au fost omorâte şi alte 25 au fost rănite într-o clădire rezidenţială.

'Apartamentele de la etajul unu până la etajul cinci sunt în flăcări. Incendiul a cuprins 700 de metri pătraţi. Salvatorii îl sting', a declarat Lisak, citat de agenţia de presă Ukrinform, care a anunţat totodată încă trei morţi într-o companie privată care a fost lovită de rachete, deşi 'probabil' sunt mai multe persoane sub dărâmături.

Krivîi Rih, oraşul natal al preşedintelui ucrainean Voldomir Zelenski

Conform informațiilor furnizate de Ukrinform, o rachetă rusă de mare precizie a lovit un bloc de locuințe, iar un număr necunoscut de locuitori se află încă prinși sub dărâmături. Krivîi Rih are o populaţie de 635.000 de locuitori şi este situat la aproximativ 440 de kilometri sud de Kiev. Este oraşul natal al preşedintelui ucrainean Voldomir Zelenski.

Acesta a arătat, într-un mesaj postat pe reţelele sociale, că 'rachetele teroriste, criminalii ruşi îşi continuă războiul împotriva clădirilor rezidenţiale, a oraşelor obişnuite şi a oamenilor. Din păcate, există morţi şi răniţi. Operaţiunea de salvare în Krivîi Rih continuă'. 'Condoleanţele mele tuturor celor care şi-au pierdut pe cei dragi! Teroriştii nu vor fi niciodată iertaţi şi vor fi traşi la răspundere pentru fiecare rachetă pe care o lansează', a adăugat preşedintele ucrainean. 

Citește și - Ucraina susţine că a eliberat 7 sate de sub ocupţia rusă

Guvernul ucrainean a anunţat luni că a preluat, în cursul weekendului, şapte sate de la forţele ruse în sudul şi estul ţării, în cadrul ofensivei sale. "Au fost eliberate şapte sate", a anunţat pe reţeaua socială Telegram Hanna Maliar, adjunctă a ministrului ucrainean al apărării, referindu-se în special la câteva localităţi preluate în regiunea Zaporojia. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel