Ucraina anunță sancțiuni contra Dianei Șoșoacă: Reprezintă o amenințare la adresa securității naționale
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Șoșoacă
Șoșoacă
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a transmis vineri că Ministerul de Externe 'inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale'.

Anunțul oficialului ucrainean vine după ce Diana Șoșoacă, aleasă senator pe listele partidului AUR, acum având propriul său partid, a depus în Parlamentul României un proiect de lege prin care cere anexarea de către România a următoarelor teritorii, care se află acum în componența Ucrainei: Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor. 

'Un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus. Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România. MAE al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale', a scris vineri pe Facebook Oleg Nikolenko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel