România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 16 sep, 22:17
Ucraina ACUZĂ Belarusul: Au răspândit false speranțe
Pentru protecția evreilor ortodocsi din Budapesta au fost înființate echipe de protecție
Pe lângă faptul că Belarusul și-a răcit relațiile cu țările vecine membre UE: Polonia, Lituania, Letonia și Estonia, reprezentanții de la Minsk întâmpină tensiuni și cu vecinul din sud, partener tradițional, Ucraina.

Ucraina a acuzat Belarusul că a stârnit tensiunea asupra sutelor de pelerini evrei hasidici blocați la granița lor. Conform Administrției prezidențiale a Ucrainei, Belarusul răspândește false speranțe că pelerinii pot trece în contextul în care Ucraina și-a închis granițele străinilor pentru a limita COVID-19: „Solicităm autorităților din Belarus să nu mai creeze tensiuni suplimentare la granița cu țara noastră și să nu facă anunțuri încurajatoare, false, pentru pelerini, ceea ce le-ar putea da impresia că granița Ucrainei ar putea fi încă deschisă către străini."

Pelerinii încearcă să călătorească în orașul Uman din Ucraina, odată cu Anul Nou Evreiesc, pentru a aduce omagii la mormântul fondatorului unei mișcări hasidice.

Există deja Tensiuni între Kiev și Minsk

 

Relațiile dintre Ucraina și Belarus s-au înrăutățit după ce Ucraina s-a poziționat similar țărilor UE și a refuzat să recunoască realegerea președintelui Alexander Lukașenko, potrivit BBC.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro